Rolf Lassgård isolerade sig hemma – i ett år: ”Vill inte se”

Rolf Lassgård berättar om beslutet att stanna hemma i ett år i ”Skavlan”.
Foto: SVT.
Rolf Lassgård.
Foto: SVT.
Rolf Lassgård och Fredrik Skavlan.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Som skådespelare kan Rolf Lassgård sakna att få leva Svensson-liv, utan resor och glamour.

I fredagens ”Skavlan” berättar skådespelaren om beslutet att ta ledigt i ett år för att få vara hemma.

– Då var det favoritfåtöljen, måla om sitt hus, gå med sonen på hockey, säger Rolf Lassgård i ”Skavlan”.

Han är en av Sveriges mest folkkära och populära skådespelare – men emellanåt tröttnar Rolf Lassgård, 64, på att resa runt i jobbet.

I fredagens avsnitt av ”Skavlan” berättar ”En man som heter Ove”-profilen om sitt beslut att dra sig tillbaka under ett års tid.

– Vad tycker du om Svensson-liv? Du har ju levt lite Svensson-liv, säger Fredrik Skavlan i ”Skavlan”.

Rolf Lassgård menar att han längtar efter att få gå hemma och göra vanliga saker när han jobbar mycket och reser till olika inspelningsplatser.

– Ja, jag har levt lite Svensson-liv, men det är inte riktigt hela sanningen. Det bygger nästan på att jag är hemifrån och arbetar. Jag kan ju längta efter det. För ett år sen så tog jag ett helt år ledigt, och då gjorde jag just sådana saker. Då var det inte att jag åkte ut och reste och massa sådant, jag reser hela tiden. Det första jag gör när jag kommer hem, vilken tid på dygnet, är det bort med den där jävla resväskan, jag vill inte se den, säger Rolf Lassgård i ”Skavlan”.

Rolf Lassgårds familjedröm

Under sitt sabbatsår valde Lassgård att måla om huset, mysa i sin bästa fåtölj och umgås med sina barn – sånt han kanske inte har tid till när han spelar in filmer och tv-serier.

– Då var det favoritfåtöljen, måla om sitt hus, gå med sonen på hockey. Alla de sakerna – och få tid till det. Så då kan jag längta efter det, men jag skulle inte vilja ha det så hela tiden, kommer Lassgård fram till.

”Skavlan” sänds fredagar 21.00 på SVT.

Rolf Lassgård: Familjen betyder allt:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.