Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rolf Lassgård häpnar – efter Hellenius drag i sändning

Rolf Lassgård och dottern Ida.
Foto: TV4.
Rolf Lassgård
Foto: TV4

Rolf Lassgård är just nu aktuell i ”Jägarna” som har blivit tv-serie. 

I ”Hellenius hörna” berättar han om en tid när han funderade på att lämna skådespelaryrket. 

– För första gången upplevde jag att jag började titta på mig själv utifrån vad andra tyckte, säger han i programmet – där han också blev överraskad av sin dotter. 

Rolf Lassgård är tillbaka i rollen som Erik Bäckström i "Jägarna", som nu blir tv-serie på Cmore. 

Han har tidigare berättat för Expressen att han efter inspelningen har tagit en paus för att vara ledig ett helt år. Något som han planerat i flera år, men inte funnit tid till. 

– Jag tog den ledigheten nu i stället, och har praktiserat lite som pensionär. Det är inget att vara rädd för, sade Rolf Lassgård då. 

I söndagskvällens ”Hellenius hörna” berättar han om en annan gång han tagit ledigt från skådespelaryrket, för tjugo år sedan, när han inte visste om han skulle komma tillbaka. 

Han berättar att han tog ledigt i några månader. 

– Det blev nog att jag för första gången upplevde det här att jag började titta för mycket på mig själv utifrån vad andra tyckte, säger han i programmet. Överraskas av dottern: ”Det var jätteroligt” 

För Expressen utvecklar han, och säger att det var en mängd olika faktorer som ledde till att han ville ta en paus. 

– Jag var en mycket yngre skådespelare då och mycket hade hänt. Jag märkte att det tärde på en viktig del av drivkraften för mig, lusten. Det var inte lika roligt längre, och att ta ledigt var mer att hitta botemedel mot det som det där handlade om. 

Efter ett tag fick han möjlighet att jobba med skådespeleri utan att arbetet skulle visas för publiken – och det blev vägen tillbaka till yrket. En månad senare gjorde han musikalen Chicago, säger han i ”Hellenius hörna”. 

I säsongsfinalen av programmet pratar Rolf Lassgård också om att han blir irriterad när han är hungrig - något som hans dotter berättat för David Hellenius. 

Och precis när programmet går till reklampaus välkomnar David Hellenius Rolf Lassgårds dotter Ida in i studion – för att servera sin pappa mat. 

Och Rolf Lassgård, som inte alls är beredd på att se dottern under inspelningen, blir överraskad och kramar varmt om sin dotter. 

– Ja, det där behövde jag inte spela en sekund. Det var jätteroligt. Då behövde jag inte vänta ända till jul för att få träffa henne, säger han till Expressen. 

Rätten som serverades var lammstek. 

– Det är en favoriträtt, men just i det läget var det inte aktuellt att äta upp, säger Rolf Lassgård. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.