Roger Pontares stora förvandling

Roger Pontare nu.
Foto: Sven Lindwall
Roger Pontare då.
Foto: Martina Huber

Känner du igen Roger Pontare?

Här är Melodifestivalen-veteranens nya stil.

– Det är få som känner igen mig nu faktiskt, säger han.

Roger Pontare, 65, är en av få veteraner som ställer upp i Melodifestivalen 2017.

Roger Pontare vann tävlingen redan 1994 med bidraget "Stjärnorna". Sex år senare, år 2000, var det dags igen – då vann Roger Pontare med "När vindarna viskar mitt namn".


LÄS MER: Roger Pontares dolda sjukdom


Totalt har Roger Pontare ställt upp fyra gånger tidigare i Melodifestivalen. Och nu – under Melodifestivalen 2017 – är det dags igen.

På lördag, under den andra deltävlingen som sänds från Malmö, tävlar 65-åringen med låten "Himmel och hav". Och när han gör comeback i Melodifestivalen är det med en helt ny stil.

Roger Pontare om sin nya stil

Och det är nog många som vid en första anblick inte kommer känna igen Roger Pontare. Artisten har nämligen både skaffat långt hår och ett stort skägg. Dessutom har han skaffat glasögon. Det beror dock på att Roger Pontare har drabbats av en ögonsjukdom och inte att han har dålig syn.

– Det är en ny stil. Det började i somras när vi var ute på Packmopedturnén, jag, Dregen och några till. Vi åkte till Värmland och så skulle alla anlägga skägg. Men Dregen hade ju bara några hårstrån så han fick inte fram någonting, säger Roger Pontare och fortsätter:

– Vi andra försökte och vi hade väl lite stubb innan det var klart efter 14 dagars turné. Sedan sparade jag det för det passade så bra till julturnén. Sedan har det vuxit.


LÄS MER: Mariette Hansson får fördelar inför Melodifestivalen 2017


Roger Pontare tycker mycket om sitt skägg.

– Jag tycker att det är jädra skönt faktiskt. Det är maffigt och känns varmt på vintern.

Och långt hår har du skaffat dig också.

– Ja, mer eremit har jag blivit.

Känner folk igen dig?

– Nej, faktiskt inte. Det är få som känner igen mig nu faktiskt. Det är en ny stil faktiskt som man får jobba upp.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.