Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rod Stewarts hemlighet – kämpar mot cancer

Prostatacancer, bröstcancer och hudcancer. De är cancerformerna som svenskar drabbas mest av.
Rod Stewart har drabbats av prostatacancer.Foto: JULES ANNAN / STELLA PICTURES/RETNA/AVALON.RED B176
Rod Stewart.Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

För tre år sedan fick Rod Stewart det tuffa beskedet – han hade drabbats av prostatacancer.

I hemlighet har han genomgått behandlingar, och väljer nu att berätta om sjukdomen, skriver CNN.

– Ingen vet det här, men jag tycker det är på tiden att berätta, säger rockikonen.

Rockstjärnan Rod Stewart, 74, avslöjar att han har genomgått en lyckad cancerbehandling.

För tre år sedan fick den legendariska artisten beskedet att han drabbats av prostatacancer. Det var inledningen på lång behandling, som han valt att göra i det tysta.

Men nu väljer Rod Stewart att berätta om cancern. Det gjordes i samband med ett välgörenhetsevent för Prostate Project and European Tour Foundation som ägde rum i lördags i engelska Surrey.

Enligt The Mirror sa Stewart att han skämtsamt hade sagt till sin fru, Penny Lancaster, att han skulle ”komma ut ur garderoben” under välgörenhetsgalan.

– Nej, det är inte vad ni tror. Ingen vet det här, men jag tycker det är på tiden att berätta, säger åttabarnspappan.

74-åringen berättade för publiken att han var mycket uppgiven efter att ha fått beskedet efter en vanlig rutinkontroll 2016.

Rod Stewart om cancern: ”Jag har kämpat”

Med sig på scenen hade Rod Stewart Rolling Stones-gitarristen Ronnie Wood, 72. Deras vänskap sträcker sig ett halvsekel tillbaka i tiden och de gav varandra en kram inför publiken.

– Någon där uppe gillar oss Rod, säger Ronnie Wood.

– Det gäller att vara positiv, kämpa dig igenom det och behålla ditt leende. Jag har kämpat i två år och varit glad, och den gode herren såg efter mig, säger Rod Stewart.

Rod Stewart berättar vidare att sjukdomen upptäcktes i ett tidigt skede, vilket är en anledning till att behandlingarna haft goda reslutat. Han uppmanar andra män att göra regelbundna undersökningar.

Prostatacancer är den fjärde vanligaste typen av cancer i världen, enligt World Health Organization. 2018 rapporterades 1,3 miljoner fall.

Män över 50 år har större sannolikhet att drabbas, men även yngre män kan insjukna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.