Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rockstjärnan Ric Ocasek död – hittades av exfrun

Var sångare i New Wave-bandet The Cars.
Sångaren i The Cars, Ric Ocasek, är död. Han blev 75 år gammal.
Foto: RICHARD SHOTWELL / AP/ TT
Ric Ocasek var gift med supermodellen Paulina Porizkova i 28 år.
Foto: GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK /
The Cars valdes in i Rock & Roll Hall of Fame förra året.
Foto: DAVID MAXWELL / EPA / TT
Foto: GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK / GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Rockstjärnan Ric Ocasek, sångare i New Wave-bandet The Cars, har hittats död i New York, rapporterar Rolling Stone.

Ocasek hittades, enligt Daily Mail, död av sin exfru Paulina Porizkova i sin lägenhet.

Han blev 75 år.

Polisen i New York fick in larmet om en medvetslös man i en lägenhet på Manhattan vid fyratiden, lokal tid, på söndagen. Ric Ocasek förklarades död på platsen.

Dödsorsaken är ännu oklar, men ingenting tyder på något brott, säger polisen i ett uttalande.

Ocasek uppges ha hittats av sin exfru  – tidigare supermodellen Paulina Porizkova – i Ocaseks lägenhet, uppges gällor för amerikanska tidningen Pagesix som även Daily Mail rapporterar om. De två gifte sig 1989, men separerade 2018.

”Ric och jag har varit fredligt separerade under det senaste året. Bilderna på vår lyckliga familj är just det, lyckliga familjebilder; vi är bara inte längre ett par” skrev hon på Instagram förra året.

Paulina Porizkova föddes i dåvarande Tjeckoslovakien och familjen kom till Sverige när hon var tio år. Hon växte upp i Lund innan hon upptäcktes som modell som 15-åring och flyttade till Paris.

Supermodellen mötte Cars-sångaren när de skulle spela in en video till låten ”Drive” 1984.

The Cars valdes in  i Rock & Roll Hall of Fame

The Cars fick sitt genombrott i slutet av 1970-talet och som bandets frontman tillsammans med basisten Benjamin Orr var Ric Ocasek en av de mest tongivande i New Wave-rörelsen. The Cars var ett av världens största band under en period, med hits som ”Just What I Needed”, ”You Might Think” och ”Double Life” – vars video enligt VH1 var en av de mest visade på MTV någonsin.

Ric Ocasek och The Cars valdes in i Rock & Roll Hall of Fame förra året. I sitt tal vid ceremonin hyllade Ocazek sin gamla bandkompis Benjamin Orr, som dog i cancer 2000.

– Det känns konstigt att vara här utan honom.

Ric Ocazek skilde sig från supermodellen Paulina Porizkova

Samma år som The Cars valdes in i Hall of Fame skilde sig Ric Ocasek från sin fru – supermodellen Paulina Porizkova. De två hade varit gifta i 28 år och träffades under inspelningen av videon till ”Drive”, en annan The Cars-hit.

Ric Ocasek sjöng, spelade gitarr och skrev de flesta av The Cars låtar. Efter att bandet splittrades 1988 fortsatte Ric Ocasek med en solokarriär. Han producerade även plattor för band som Bad Religion, Weezer, No Doubt och svenska the Wannadies. Han hade sex söner, två i vart och ett av hans tre äktenskap.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.