Sångaren, låtskrivaren och gitarristen i svenska stjärnrockbandet Crashdiet, Dave Lepard, hittades död i sin bostad i Uppsala.
Sångaren, låtskrivaren och gitarristen i svenska stjärnrockbandet Crashdiet, Dave Lepard, hittades död i sin bostad i Uppsala.

Rockstjärnan hittad död

Publicerad
Uppdaterad
Han gjorde succé som sångare, låtskrivare och gitarrist i svenska stjärnrockbandet Crashdiet.
David Hellman, 25, med artistnamnet Dave Lepard, hittades död i sin bostad i Uppsala.
- Dave var inget annat än ett geni och en väldigt speciell människa, säger en bandmedlem.
Bandet Crashdiets medlemmar var i går så tagna av beskedet om vännens plötsliga död att de inte orkade prata. I stället sände de en sista hälsning genom skivbolaget: - Ja, tyvärr måste vi bekräfta att Dave hittades död i natt. Som bandmedlem, men framför allt som vän, kommer vi att sakna honom i all framtid. Crashdiet kommer definitivt inte fortsätta som band. Crashdiet bestod av fyra människor och nu har en lämnat oss. Våra tankar går främst till hans familj. Det var klockan 00.54 i går natt som polisen i Uppsala fick larm om dödsfallet på Jenny Linds väg i Gottsunda. En läkare konstaterade att lägenhetsinnehavaren David Hellman, mer känd som sångaren och gitarristen Dave Lepard i glamrockbandet Crashdiet - var död.

Inget brott

Omständigheterna kring dödsfallet är oklara. - Det ligger inget brott bakom, i övrigt vet vi inte varför detta inträffat, säger presstalesmannen Christer Nordström. Zübeyde Güngodogmus är chockad över att grannen Dave Depard är död. De var bekanta. - Han var så himla gullig och jättetrevlig, säger hon. Men hon hade märkt en förändring hos rockstjärnan. I förra veckan mötte hon honom på Ica. - Han såg så smal ut och var inte sig själv, säger hon. Nu sörjs rockstjärnan av tusentals fans. Glamrockbandet Crashdiet nådde stjärnstatus i samband med att debutalbumet "Rest in sleaze" släpptes i augusti förra året. Det blev succé och albumet gick i raketfart upp på tolfte plats på den svenska skivförsäljningslistan. Bandet hade dessförinnan hårdlanserats i en kampanj med telekombolaget 3. En av bandets största hitar "It's a miracle" har spelats flitigt i radion.

Den lysande stjärnan

Som musiker hyller Expressens hårdrocksrecensent Martin Carlsson Dave Lepard: - Det var han som var den starkast lysande stjärnan i bandet och skrev det mesta av materialet. En av hans stora förebilder var Axl Rose i Guns'n'Roses.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag