Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robyns känslostorm: "Det blir för mycket"

På lördagen samlades 200 unga tjejer på KTH i Stockholm för teknikfestivalen Tekla.

Initiativtagaren är popstjärnan Robyn som blev påtagligt känslosam när hon intervjuades av TV4:s Nyhetsmorgon.

– Jag blir helt.... Det blir lite för mycket, den här musiken och prata om det här samtidigt, sa en uppenbart känslomässig Robyn.

På lördagen intar teknikfestivalen Tekla Kungliga Tekniska högskolan (KTH) i Stockholm. 200 tjejer i åldrarna 11-18 är inbjudna för att lära sig mer om teknik. Söktrycket har varit enormt och det är bara en tiondel av de tjejer som visat intresse för att deltaga som till slut fick en inbjudan.

Initiativtagare bakom festivalen är popstjärnan Robyn.

 

LÄS MER: Här är Robyns succéår

 

Artisten blev uppenbart känslosam när hon fick frågan om varför teknik har blivit en så viktig fråga för henne, samtidigt som artisten Zhalas musik hördes från en konsert på scenen.

– Jag blir helt...Det blir lite för mycket, den här musiken och prata om det här samtidigt, sa Robyn i TV4:s Nyhetsmorgon.

Teknisk kunskap ger nya verktyg

– Det är viktigt. Tekniken bestämmer så mycket i vad vi håller på med. Hela vår utveckling baseras på teknologi och då måste vi alla få vara med och bestämma hur det ska se ut.

 

LÄS MER: Robyn invald i Hall of fame

 

Robyn har själv tagit sig tid för att lära sig en hel del om den aktuella tekniken inom sitt eget område - musikskapandet. Något som hon menar har resulterat i att hon får mer kreativ frihet att uttrycka sig genom sina låtar.

– Om man själv sitter med det kan man få tillgång till verktyg som gör ens egen kreativa process mer organisk. Det är grundtanken kring den här dagen, att tjejer ska få hålla den här tekniken i sina egna händer.

2013 delades KTH:s stora pris ut till Robyn, med motiveringen att hon använder "den nya tekniken inom IT, ljud och film på innovativa och spännande sätt".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.