Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Se klippet från Robyns hemliga comeback

”Tack för att ni är här i kväll, jag är så glad att se er”, säger Robyn från scenen.Foto: Elin Jönsson
På lördagskvällen gör Robyn en exklusiv och hemlig spelning på konstmuseet Artipelag. Foto: Elin Jönsson
Foto: Elin Jönsson
Foto: Elin Jönsson

Efter åtta års tystnad är Robyn nu tillbaka med en ny skiva. 

På lördagskvällen gör hon comeback i Stockholm med en exklusiv spelning på konstmuseet Artipelag.  

– Tack för att ni är här i kväll, jag är så glad att se er, sa hon från scenen. 

Senast Robyn släppte en platta var 2010. Då gjorde hon stor succé med albumtriologin ”Body Talk”. 

Nu, åtta år senare, är hon tillbaka. På fredagen kom albumet ”Honey”. Expressens recensent Robert Börjesson har gett albumet fyra getingar och kallar skivan för en ”skimrande vacker hyllning till en vän”. 

På lördagskvällen gjorde hon en exklusiv och hemlig spelning på konstmuseet Artipelag på Värmdö utanför Stockholm. Hon inledde med singeln "Honey" från nya skivan, sen följde flera hits från "Body Talk" som "Indestructible" och "Hang with me". Efter en och en halv timme avslutas konserten.
– Jag älskar er så mycket, tack! Nu känner jag för en efterfest, sa Robyn från scenen.

I en stor intervju med The New York Times berättade artisten tidigare i år om anledningen till att hon varit borta från rampljuset i åtta års tid.

Hon berättar om att olika faktorer ledde till en känslomässig krasch, bland annat om uppbrottet från pojkvännen Max Vitali och om mentorn Christian Falks död.

Senast Robyn släppte en platta var 2010. Då gjorde hon stor succé med albumtriologin ”Body Talk”. Foto: Elin Jönsson

”Känns nästan som jag blev en annan person” 

Robyn är sedan 2011 tillsammans med regissören Max Vitali, som har regisserat flera av hennes musikvideor. Men paret gick under den här perioden skilda vägar, och återförenades först två år senare.

Christian Falk avled 2014 i sviterna av cancer i bukspottskörteln. Han och Robyn började jobba tillsammans redan när hon släppte debutskivan “Robyn Is Here” 1995. 

Under samma år och året efter nådde Robyn botten, och i The New York Times berättar hon om att hon under vissa dagar inte var förmögen att lämna sängen. Men sakta men säkert repade hon sig och sökte sig tillbaka till musiken. 

I dag berättar hon att hon repat sig, men hon menar att kraschen har förändrat henne.

– Det känns nästan som jag blev en annan person. Som att målet inte var att jag skulle komma tillbaka, jag känner verkligen att jag möblerade om insidan på ett sätt. Jag visste inte ens vad jag hade att gå tillbaka till. Det kändes som att mycket som jag trodde på tidigare inte var sant längre, säger hon i New York Times.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.