Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Robyn berättar nu – svåra tiden efter vännens död

Robyn. Foto: GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK / GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Robyn gjorde en exklusiv spelning i Stockholm i samband med att albumet "Honey" släpptes. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Christian Falk gick bort i sviterna av cancer. Foto: IZABELLE NORDFJELL / IZABELLE NORDFJELL EXPRESSEN
Robyn. Foto: OLLE SPORRONG

Robyn gick i terapi tre till fyra gånger i veckan mellan 2010 och 2017.

Nu berättar den albumaktuella artisten om den svåra tiden efter beskedet om vännen Christian Falks död samtidigt som uppbrottet från pojkvännen.

– Jag insåg att här kommer en tuffare period i livet. Jag visste inte vad det skulle bli av sorgen, eller ens hur någonting skulle bli, berättar hon nu för Svenska Dagbladet.  

Efter turnén med "Body talk"-skivorna började Robyn, 39, nästan omedelbart arbetet med ny musik. Men det dröjde flera år innan hon var redo att ge ut något – nya skivan "Honey" släpptes i förra veckan – efter en lång frånvaro från rampljuset.

I en intervju med Annah Björk i Svenska Dagbladet berättar artisten nu om den svåra tiden och sorgen som hon gick igenom. Under perioden förlorade hon sin nära vän Christian Falk, som 2014 avled i sviterna av cancer i bukspottskörteln. Under samma tid gick hon även igenom ett känsloässigt uppbrott från pojkvännen Max Vitali.

Robyn började gå i terapi redan 2010, och under åren fram till 2017 gick hon i psykoanalys mellan 3-4 gånger i veckan. Hon berättar nu att hon la ner mycket mer tid på det än hon hade planerat för. 

 

Robyn på scen. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Robyn skrev på natten

I en intervju med New York Times tidigare i år berättade hon om terapin och att det var först när hon kraschade som det vände och hur hon efteråt kände att hon "nästan blev en annan person".

– Jag kände inte framsteg de första fyra åren. Det är lustigt när jag tänker på det nu. Men det var inte förrän jag kraschade helt som jag började göra framsteg, berättade hon i New York Times. 

För Svenska Dagbladet berättar hon nu vidare om insikten under åren som hon var borta från rampljuset:

– Jag ville och behövde ta tid och lära mig förhålla mig till det. Nu när jag är klar med terapin vill jag inte gå tillbaka till innan. De nya perspektiven är en viktig del av att vara människa, säger hon i intervjun.

Efter åtta år kom nya skivan "Honey", ett verk som präglas av sorgen efter Christian Falk och genomsyras av hans sätt att se på musik.

– Jag besökte ett medium för några år sedan som lät Christian hälsa från andra sidan att jag skulle göra musik på nätterna i stället. Det är klart han vill. Christian symboliserar känslan att få vara i det som man tycker känns rätt och bra för en själv, det är det som är "Honey", berättar Robyn.

 

Robyn har producerat själv

På "Honey" har Robyn även börjat producera sina egna låtar – och hon har utbildat sig i ljudproduktion. Hon avslöjar också att hon har mer musik som kommer att släppas så snart den är färdig.

Dagen efter albumreleasen gjorde artisten en exklusiv spelning på konstmuseet Artipelag i Stockholm. Tidigare i veckan berättade Robyn dessutom att hon kommer uppträda live nästa år. Den 8 mars uppträder hon på jättearenan Madison Square Garden i New York.

”New York, äntligen kommer jag till dig. Känns lite galet”, skrev Robyn på Twitter.