Foto: Stefan Söderström
 Foto: Stefan Söderström

Nina mobbas - bjöds inte till Robinson-gängets fest

Publicerad

I går festade årets "Robinson"-gänget på innekrogar i Stockholm. Men en av kvällens fyra finalister var inte bjuden.
- Festar de i kväll? Det spelar ingen roll, jag är ändå på väg på ett annat kalas, säger Nina Amjadi, 22.

Angela Monroe, Lukas Berglund, Christian Ternstedt och Erik Rydberg. Det var bara några av de deltagare som redan vid tvåtiden i går eftermiddag började att fira in kvällens stora final.
- Vi ska börja på Strandbryggan vid Djurgården och sen gå vidare och äta middag och kanske gå ut, säger finalisten Ellenor Pierre.

"Det är töntigt"

Men alla var inte på plats. Nina Amjadi som i kväll gör upp om segern visste inte ens om festen. Och hon berättar att hon i dag känner sig mobbad av tre, fyra av de andra deltagarna.
- Jag tycker att det är töntigt att de fortfarande skriver elaka saker om mig på sina bloggar. Allt började när jag "svek" och Angela röstades ut, men jag tycker verkligen att det är skitdåligt av dem, säger hon.

På kryssning

I kväll åker flera av deltagarna ut på välgörenhetskryssning. Men vinnaren får inte följa med. Detta eftersom personen på order av TV4 ska vara i Stockholm och göra intervjuer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag