Mika: "Jag tyckte vansinnigt illa om honom"

Publicerad
Uppdaterad
Till slut orkade inte Erik Billing hålla inne känslorna.
Vid örådet rök han ihop rejält med Mika Svensson.
- Hon var skitjobbig. Jag flippade ut och skällde ut henne efter noter, säger Erik till Expressen.se.
Men i efterhand ångrar han att han tog i så mycket.

Den färgstarke profilen Erik Billing, 27, hade länge irriterat sig på lagkamraten Mika Svensson, 26.
Vid örådet i det fjärde programmet fick han nog:
– Man blir bara mer och mer irriterad på den överklassbetonade ytligheten som inte har på Robinson att göra över huvud taget, sa Erik.
Han klagade också på att Mika gärna låg och solade.
– Det här med pincetten och att springa omkring med pärlhalsband på en tropisk ö!
Mika blev mycket upprörd av det hon kallade personangrepp och slog tillbaka:
– Du springer runt med massor skit i både i näsan och öronen och läpparna och bröstvårtorna. Hur fräscht är det, liksom?

"Kom från ingenstans"

Vid örådet blev Mika utröstad från ”Robinson”. Men hemma i Sverige är hon fortfarande irriterad av påhoppet.
– Det kom från ingenstans. Vem är han att tala om vad jag ska ha på mig när han själv har piercingar överallt. Jag gillar mina pärlor och tycker de passar jättebra i träsket. Pärlor kommer ju från ostron och musslor och så där, säger hon till Expressen.se.
– Men han tyckte vansinnigt illa om mig och jag tyckte vansinnigt illa om honom.
Erik Billing säger till Expressen.se:
– Grejen är att vi kommer från varsin planet och under normala omständigheter gör det ingenting. Men här låter man sig slukas av det sociala klimatet och går in i spelet.
– Visst irriterade hon mig, hon var skitjobbigt. När jag var hungrig eller det var tävling och vi hanterade saker på olika sätt så orkade jag inte med henne. Så jag flippade ut och skällde ut hennes efter noter.
I efterhand tycker han att han tog i för mycket.
– Sätt mig där i dag med mat i magen så håller jag käften. Men där och då kändes det bara som att ”nu brister dammen, hon fattar ju ingenting och hon är ju helt dum i huvudet”.

Pratar inte hemma

Hemma i Sverige säger sig båda ha respekt för varandra.
– Vi är ganska så lika ändå, fast han på sitt håll och jag på mitt. Vi står upp för det vi tycker och fjäsar inte, säger Mika och kallar Erik en vän.
– I dag gillar jag Erik jättemycket.
Så långt vill Erik Billing inte sträcka sig:
– Vi pratar över huvud taget inte.
– Jag skulle inte kalla oss för vänner, men vi delar en unik erfarenhet och det gör att vi har ett band. Det är som en faster man inte tycker om, men som man ändå går på begravningen till.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag