Kärleken överlevde inte äventyret. Foto: Stefan Söderström
Kärleken överlevde inte äventyret. Foto: Stefan Söderström

Hade partners före Robinson - nu är de singlar

Publicerad
Uppdaterad
Hångel och sex.
Fem förhållanden har efter årets "Robinson"-inspelningar spruckit. Förklaringarna ligger i det dolda som hände mellan deltagarna där ute på ön:
- Man är med om mycket som man aldrig kommer att kunna förklara. Ingen som inte varit där kan förstå, säger Ellenor Pierre.
Årets omgång av "Robinson" är redan exceptionell när det gäller havererade relationer. Fem deltagare som inför avresan hade partners är nu singlar.
Förhållandena överlevde inte äventyret på Filippinerna.
- Den psykolog vi fick träffa innan avresan sa det att har man ett förhållande som är ganska nytt så finns det en jättestor risk att det tar slut, säger Ellenor Pierre, 35, och fortsätter:
- Och det var precis vad som hände för mig.

"På grund av 'Robinson' "

När Ellenor Pierre efter inspelningarna kom hem till sin pojkvän i Gävle, var en del av henne fortfarande kvar ute på ön medan hans liv i Sverige pågått som vanligt.
Till slut gick det inte längre.
- Det tog slut till stor del på grund av "Robinson". Han hade varit hemma, och jag hade varit borta och förändrats på många olika sätt. Varit med om mycket som jag aldrig kommer att kunna förklara, säger hon.
Första tiden efter hemkomsten mådde hon psykiskt dåligt.
- Jag var väldigt konstig och tror faktiskt att jag skulle ha behövt träffa en psykolog. I vanliga fall är jag en väldigt glad och öppen och sprallig person, men när jag kom därifrån var jag nästan lite folkskygg och blyg. Det var en jättekonstig känsla men ändå skulle man vara som vanligt mot alla. Ingen som inte varit där kan förstå, säger hon.

Många har haft ihop det

Även skvaller om deltagare som fattat tycke för varandra har bidragit till problem för flera av deltagarna.
- Vi har så mycket gemensamt efter att ha gått igenom det här ihop, sånt som ingen annan någonsin kommer att förstå. Det är många som haft ihop det, både under resan, och efteråt, säger en av deltagarna.
Ellenor Pierre, 35. Foto: Stefan SöderströmMichel Berendiji, 39. Foto: Stefan SöderströmAngela Monroe, 31. Foto: Stefan SöderströmJosephine Myrén, 38. Foto: Stefan SöderströmLukas Berglund, 29. Foto: Stefan Söderström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag