Foto: Stefan Söderström
 Foto: Stefan Söderström

Annika: Jag kom ut när jag var 15

Publicerad
Uppdaterad
Under inspelningarna av kvällens "Robinson Karibien" kom Annika Holtz, 28, i bråk med en medtävlare efter att hon berättat att hon är lesbisk.
- En del på ön kanske trodde att jag kom ut typ där, men jag kom ut redan när jag var 15, berättar hon.
En av de manliga deltagarna fäller under inspelningarna av kvällens program en kommentar som får exmilitären Annika Holtz, 28, att bli rosenrasande efter att hon berättat för deltagarna om sin sexuella läggning.
- En del på ön kanske trodde att jag kom ut typ där, men jag kom ut redan när jag var 15 och hade min första flickvän när jag var 16, berättar hon.
Hur snabbt berättade du för de andra deltagarna?
- Först till mina närmsta på ön, Angelica och Sanna. Resten av deltagarna fick veta lite senare. De flesta tyckte inte att det var nånting att prata om.
Men en såg annorlunda på saken.
- Jag tål honom inte, säger hon i programmet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag