Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robinson-vinnaren i svår olycka – har brutit nacken

Dagens toppnyheter – nöje
Klas Beyer vårdas på sjukhus. Foto: Iza Boëthius
Beyer vann ”Robinson” 2019.

”Robinson”-vinnaren Klas Beyer har brutit nacken i en trampolinolycka. 

Han fördes med ambulans till sjukhus efter att ha landat på huvudet när han övade snowboardhopp.

– Jag kände direkt att ”det här är inte bra”, säger han.

Klas Beyer, 31, har själv berättat om olyckan i ett inlägg på Instagram tillsammans med en bild där han ligger i en sjukhussäng på Södersjukhuset i Stockholm iförd nackkrage.

”Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Och ibland bryter man nacken på alla hjärtans dag”, skriver han intill bilden.

Klas Beyer, som vann den senaste säsongen av ”Robinson” i TV4, berättar att olyckan skedde på torsdagskvällen.

– Jag var och tränade trampolin, jag åker ju mycket snowboard så då vill man träna lite trampolin bara för att hålla koll på kroppen och volter och så där, säger han.

– Och så blev det en liten miss på en grej som jag brukar göra, det blev en och en halv volt i stället för två och då är det huvudet och nacken ner först. Det strålade till direkt, rakt ut i armar och ben och blev väldigt obehagligt.

”Kände direkt”

Han hade en vän med sig som direkt ringde ambulans. 

– Jag är rätt van vid att slå mig så jag var väldigt samlad i situationen. Man känner ju att det gör ont men det är bara att direkt ta tag i nacken och stabilisera den. Jag kände direkt att ”det här är inte bra”, säger Klas Beyer.

– Det var tionde benet jag bröt så lite rutin har man.

På sjukhuset konstaterades det en fraktur på en kota i nacken. Magnetröntgen har visat att diskarna runtom ser bra ut och läkarna räknar med att Klas Beyer ska bli återställd – men han måste bära nackkrage i tre månader och genomgå rehab.

– Det kommer inte att bli några problem i långa loppet, tror läkarna. Men det kommer bli till att vara stilla ett tag nu, säger Klas Beyer. 

”Tar det väldigt seriöst”

– Jag har inte kunnat vara uppe och gå, jag är väldigt yr och svimmar bara om jag ska försöka göra det, så jag får vänta lite med det.

Direkt efter olyckan tappade han känsel i arm och ben på ena sidan av kroppen. Men känseln har successivt kommit tillbaka.

– Jag tar det väldigt seriöst men samtidigt är det under kontroll så det är väldigt skönt, nu är jag inte så orolig längre, säger Klas Beyer.

https://www.instagram.com/p/B8i2FeIp7c7/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.