Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Robinson”-tvåans kritik mot TV4 – efter förlusten

Klas Beyer vinner ”Robinson” 2019. Foto: TV4
Fia Grönborg säger att hon gick in i finalen som en underdog. Foto: TV4
Fia Grönborg och Klas Beyer stod som finalister i ”Robinson” 2019. Foto: TV4
Efter en intensiv hinderbana stod Klas Beyer som segrare. Foto: TV4
Klas Beyer säger att det känns överväldigande att ha vunnit ”Robinson” 2019. Foto: TV4

Fia Grönborg föll på målsnöret och Klas Beyer stod som jublande vinnare.

Efter förlusten kritiserar nu tvåan den klippning TV4 visat.

– Vissa saker som man har tyckt och tänkt har klippts bort, säger Fia Grönborg och menar att hennes personlighet inte kommer fram.

Klas Beyer, 30, från Umeå står som slutlig vinnare i ”Robinson” 2019. Efter en intensiv hinderbana var han den första att tända sin fackla.

– Det var en känslostorm som sköljde över en bakifrån, säger Klas Beyer om vinsten.

Att han skulle vinna var inget han tänkt på. Det var en kompis som föreslog att han skulle söka till programmet. Klas Beyer som inte själv äger en tv hade inte sett ”Robinson” sedan 1999 och visste inte vad han gav sig in på. Att han nu står som slutlig segrare känns överväldigande och roligt, säger Klas Beyer.

Fia Grönborg: ”Alla hejade på Klas”

För Fia Grönborg, 23, från Stockholm gick det inte hela vägen. Under hela ansökningsprocessen har Fia Grönborg sagt att hon ska vinna ”Robinson” 2019 och det var även det som var målet. Att hon sedan snubblade på mållinjen och hamnade på en andra plats tycker hon är trist, men menar att hon ändå är nöjd att hon lyckades ta sig hela vägen till final.

– Jag gick in i finalen som underdog, alla hejade på Klas. Så jag var inte förvånad över att jag förlorade men väldigt stolt över att jag kommit så långt, säger Fia Grönborg.

”Småsaker som visade på hur verkligheten var ”

Hon har under våren följt programmet i tv. För det mesta anser hon att det speglar den uppfattningen hon har av äventyret, men menar att det är mycket väsentliga delar som inte kommit med.

– Vissa saker som man har tyckt och tänkt har klippts bort och det är ju tråkigt, säger Fia Grönborg och ger ett exempel:

– Jag hade ett bråk med Anders exempelvis som klipptes bort. Där jag ifrågasatte hur han tilltalade oss. Sådana småsaker som visade på hur verkligheten var hade jag önskat var med, men så blev det inte tyvärr.

”Klart att det är klippningen”

Fia Grönborg beskriver att hon är en person som har svårt att vara tyst när hon har något att säga. Hon är rak och ärlig, ett personlighetsdrag som hon säger kommer fram både under negativa och positiva situationer. Något som hon dock inte upplever syns i programmet.

– Nu kommer bara min raka och ärliga sida upp i många negativa sammanhang men de ser inte hur det kan vara i positiva sammanhang också, att jag faktiskt är likadan i de sammanhangen. Så att folk drar mig ganska mycket över en kam.

Att det är mycket som klipps bort är något man är medveten om när man går in i ett tv-program, säger Fia Grönborg. Men hon säger att hon i efterhand kan tycka att det är tråkigt att hennes personlighet inte kom fram mer.

– Jo men det är klart att det är klippningen, säger Fia Grönborg.