Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Robinson-Robbans kropp faller samman

Robert Andersson har drabbats av gråstarr och fick nyligen operera in en ny lins i ögat. Foto: OLLE SPORRONG
Efter "Robinson" blev han Robinson-Robban med hela svenska folket. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
I dag lever han – som under ett par år var en av Sveriges mest omskrivna personer – ett liv långt från rampljuset. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Robert ”Robinson-Robban” Andersson, 44, har drabbats av gråstarr och fick nyligen operera in en ny lins i ögat.

Samtidigt tampas realitystjärnan med en trasig kropp och svåra smärtor.

– Det är faktiskt så att den enda gången jag inte har ont i kroppen är när jag är riktigt full eller sover, säger han.

1999 blev han Robinson-Robban med hela svenska folket. Men i dag lever Robert Andersson – som under ett par år var en av Sveriges mest omskrivna personer – ett liv långt från rampljuset.

Realitystjärnan, som bland annat blev känd för sina vilda barturnéer orkestrerade av Michael Brinkenstjärna, jobbar som spårvagnsförare i Stockholm och fokuserar på familjen.

Samtidigt tampas Robert Andersson med hälsoproblemen. Tv-profilen har drabbats av gråstarr, något han berättar om på Instagram. 

”Robocop söker och byter gärna till en ny kropp om någon har en extra liggande någonstans. Min knopp behåller jag dock. Resten är bara skit och åker i komposten. I och för sig, får jag ett nytt öga i dag och slipper blindkäppen. Det är positivt”, skriver han.

https://www.instagram.com/p/Bh_HvovFjRt/?hl=sv&taken-by=robert.robban.andersson

 

Robert Andersson har precis opererat in en ny lins, berättar han:

– Jag var 40 bast och såg inte ett skit på vänster öga. Nu var det samma sak på höger öga. Så det är som vanligt när jag blir opererad för gråstarr, det är jag och 70-åringarna som står i kö på mottagningen, säger han och fortsätter:

– Det är ganska enkelt, de suger ut den gamla linsen och sätter dit en ny.

 

LÄS MER: Robinson-Robbans obekväma möte med sitt gamla ragg 

 

Hur dåligt såg du?

– Jag hade ett synfält som om man sitter i en bastu och man precis har slängt på en skopa vatten på bastuaggregatet. Det är som att vara inne i en Londondimma.

– Just nu ser jag faktiskt inte ett skit, det är sämre än innan operationen. Och mina pupiller är så utvidgade att det ser ut som att jag har tagit något jävla knark. Jag hoppas synen kommer tillbaka snart, annars var det en dålig operation.

Du nämnde att du har haft mycket problem med kroppen?

– Hela min tillvaro går ut på rehabilitering för mina skavanker. Jag har problem med mina knän som jag har opererat och ett brutet ben där jag har stelopererat alla mina tår så att jag går runt och haltar, säger han och fortsätter:

– När jag var tjugo opererade jag ryggen, det var en totalt felaktig behandling. Jag har krämpor överallt. Jag rehabtränar varje dag för att klara vardagen, det är inte kul. Det är fruktansvärt trist, jag håller på att bli galen och få ett psykbryt. Jag går inte på gymmet för att det är kul utan för att överhuvud taget överleva nästa dag.

Robinson-Robban: ”Det är katastrof”

Har du ont?

– Ja, i ryggen i synnerhet. Den är katastrof. Det sprider sig över hela kroppen.

Det påverkar livet mycket?

– Ja, inte minst för att jag var tvungen att välja ett yrke därefter. Jag är ju så stel och orörlig. Det är därför jag kör spårvagn.

När Robinson-Robban ska recensera sin kropp skräder han inte med orden.

– Många 60-70-åringar har bättre fysik än vad jag har. Så är det tyvärr. Min rygg är så jävlig att jag knappt får på strumporna på morgonen. Ofta är det så att jag inte kan knyta mina skor. Barnen får hjälpa mig att dra på strumporna, så jävligt är det.

– Min kropp är usel. Jag byter gärna kropp med vem som helst, gräv upp ett lik och ge den en elchock så får jag en bättre kropp. Det är bara skallen som är med.

 

LÄS MER: Robbans brytning med tjejen efter trekanten 

 

Äter du medicin?

– Något jag äter som plockgodis är antiinflammatorisk medicin, typ Voltaren och liknande. Och så sover jag så satans dåligt på grund av värken. Då får jag köpa insomningstabletter. Det är antingen det eller dricka en halv flaska whisky.

Det låter inte nyttigt.

– Haha nej, det är det inte. Det är faktiskt så att den enda gången jag inte har ont i kroppen är när jag är riktigt full eller sover. Jag har tamejfan världens uslaste kropp. Det är ett skämt, varje dag går jag och svär över tillståndet.