Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Robinson-Robbans nya liv – efter miljonklippet

Robert Andersson förlorade halva sin pension i finanskrisen 2008. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Men nu har "Robinson-Robban" gjort en rad miljonklipp och säkrat sitt liv som pensionär Foto: EMMALISA PAULY

Robert Andersson förlorade halva sin pension i finanskrisen 2008.

Men nu har "Robinson-Robban" gjort en rad miljonklipp och säkrat sitt liv som pensionär – han planerar lämna Sverige för solen.  

– Jag är home free. Det är jättehärligt, säger han. 

2011 tog Robert "Robinson-Robban" Andersson ett beslut. 

Några år tidigare hade han förlorat hälften av de pengar, cirka 100 000 kronor, han investerat i sin pension, som en följd av finanskrisen 2008. 

Nu skulle han säkra sin pension, en gång för alla. 

– Jag trodde jag skulle klara det innan jag var 40. Så gick det inte. Men i dag när jag är 43 kan jag berätta att jag är så pass hemma att jag kan pensionera mig när jag är 60 år, köpa bostad i Spanien och ha champagnefrukost resten av mitt liv. Varje morgon, säger Robert Andersson. 

 

 

LÄS MER: Robinson-Robban träffade kärleken – under trekant

 

Hemligheten bakom Robinson-Robbans miljonklipp

Hemligheten är en rad klipp – det senaste värt 2,2 miljoner kronor – på bostadsmarknaden, berättar Andersson. 

– Jag har alltid i mitt vuxna liv haft en årslön i buffert. Jag har aldrig varit någon "Lyxfällan"-kandidat. Jag har alltid sparat mer än jag bränt. 

– I höstas var den stora affären. Vi sålde vår fyra på Kvarnholmen i Stockholm med havsutsikt och flyttade till en trea i samma kvarter utan havsutsikt och det gjorde hela grejen. Plus att jag gjort bostadskarriär innan. 

Planen Robert Andersson drog upp 2011 löd: 

Investera i bostäder. Flytta med jämna mellanrum. Intresseanmäl tidigt på nyproduktion av bostadsrätter. Vänta två till tre år och se hur värdet utvecklar sig, innan du binder dig. 

 

LÄS MER: Robinson-Robban utkastad från TV4 

 

Robinson-Robban lämnar Sverige 

– Det kan ju utvecklas och bli något bra. Man hoppas att värdet har stigit. Jag har dragit ihop mer cash på lägenhetsaffärer än på hederligt arbete. Och det bara på några år. Jag har haft hela kapitalet i räntefonder. Jag tror att börsen kommer krascha. Nu tänkte jag spekulera i att kronan stärks mot euron under det närmsta året. Där kommer jag placera pengar nu. 

– Men nu är det jobbigt för de som spekulerat i bostäder. För nu blir det en hävstång nedåt i stället för uppåt. Priserna kommer inte att gå upp. De planar ut. Priserna går upp för att du är kreditvärdig. Nu har politikerna strypt kredittillgången, med amorteringskravet. Då krymper priserna. 

När Robert Andersson går i pension lämnar han Sverige, berättar han. Det är Spanien och solen som lockar. 

– Champagnefrukost från 60 år till graven i en lägenhet på spanska solkusten. Den köper jag kontant sen. Det är fantastiskt. Alla oroar sig för pensionen. När det orange kuvertet kommer fattar man hur lite man får. Det är katastrof. Men det är inga problem för mig.