Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robinson-deltagarens tuffa utmaning: ”Det var hemskt”

Olivia Baldwin, 25, är en av deltagarna i årets ”Robinson” i TV4.
Foto: Linus Nilsson / TV4
Foto: Privat

”Robinson” utspelar sig för första gången någonsin i Sverige, på en ö utanför Haparanda.

Deltagaren Olivia Baldwin, 25, var inte alls förberedd på den kyla hon fick utstå under inspelningen.

– Jag var inte förberedd på vädret och kylan. Det gjorde det jävligt tufft, säger hon. 

Att årets säsong av ”Robinson” i TV4 spelades in i Sverige i stället för på en tropisk ö innebar många nya utmaningar för deltagarna. För Olivia Baldwin, 25, från Stockholm kom de tuffa förhållandena under inspelningen i Haparanda som en chock.

– Det var hemskt och vidrigt. Kylan förvånade mig, det var verkligen den största utmaningen för mig. Jag var inte alls förberedd mentalt på att det skulle vara så kallt som det var, att jag skulle frysa så mycket som jag gjorde. Det var väldigt kämpigt och tufft i början. 

Har en stark personlighet: ”Kanske stör vissa”

I vanliga fall jobbar Olivia Baldwin som drinkbordservitris på klubben Spybar på Stureplan i Stockholm. Hon beskriver sig själv som en person som gillar att festa och inte är rädd att säga vad hon tycker och tänker. 

Det senare tror hon kan leda till att folk som tittar på ”Robinson” stör sig på henne, säger hon. 

– Jag tror att det kanske stör vissa, men jag själv ser ju bara det som något positivt. Och jag hoppas att andra kommer göra det också. I början kanske tittarna kommer tycka att jag är lite jobbig, och ha lite svårt för mig. Men jag själv tycker ju att jag har försökt sprida glädje, så jag hoppas att det kommer synas igenom.

Olivia Baldwin beskriver sin tid ”Robinson” som mycket utmanande, även om hon i dag är tacksam över att hon var med. Men det kalla klimatet, matbristen och det sociala spelet gjorde att hon hade svårt att njuta av upplevelsen, säger hon.

– Det bästa med upplevelsen... Jag vet inte. Jag är stolt över mig själv, men jag vet inte om det finns så mycket mer. I efterhand är det ju jävligt kul att ha det gjort, men där och då var det inte alls kul. Jag är en erfarenhet rikare, och jag är glad att jag har fått göra det. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.