Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Robinson”-deltagare svårt sjuka efter inspelningarna

Adnilson Costa Da Cruz. Foto: TV4
Lucas Crespo Peñaloza, 26, har tiden efter ”Robinson” fått sjukskriva sig. Foto: Daniel Ohlsson / TV4

Med parasiter och smärtor, det är flera av deltagarna i årets ”Robinson” som larmar om hälsoproblem.

Deltagarna tvingas söka sjukvård efter inspelningarna.

– Jag har fått någon parasit i tarmen. Det är katastrof just nu, det ser inte alls bra ut, säger Adnilson Costa Da Cruz till Aftonbladet.

Flera av deltagarna i årets säsong av TV4:s ”Robinson” har larmat om skador de drabbats av i samband med programmet. Under veckan har Nicklas Söderblom, 51, gått ut med att han tvingats söka vård efter inspelningarna på tropiska Fiji, skriver Aftonbladet.

Nu har ytterligare två deltagare valt att berätta om skadorna efter ”Robinson”.

– Jag har fått någon parasit i tarmen. Det är katastrof just nu, det ser inte alls bra ut, säger Adnilson Costa Da Cruz till Aftonbladet.

Upplever ej stöd från TV4

Adnilson Costa Da Cruz, 28, har i nuläget tagit prover och väntar på besked från läkarna om en eventuell operation. Han berättar för tidningen att det finns en risk att han måste operera bort tjocktarmen, och att det kan betyda att han kommer behöva en stomipåse. 

Nu har han varit sjukskriven i sju veckor och har gått ner fjorton kilo och spenderat dryga 7000 kronor på sjukvård. från ”Robinson”-produktionen upplever han inte att han har fått det stöd han hoppats på, skriver Aftonbladet. Adnilson Costa Da Cruz menar att ha har ringt produktionen och berättat vad som har hänt, utan att ha fått den respons han hoppades på.

”Har knappt kunnat stå på benet”

Deltagaren Lucas Crespo Peñaloza, 26, har tiden efter ”Robinson” fått sjukskriva sig. Under inspelningarna fick han flera sår som blev större och infekterade när han kom hem, skriver Aftonbladet.

– Man får så lite näring på ön så kroppen kan inte riktigt läka allt. Jag har sår överallt och hade även någon parasit i vaden, säger han till tidningen och fortsätter:

– Jag har knappt kunnat stå på benet för smärtan och huden har blivit blå. Jag har även fått ta väldigt stark penicillin och göra en operation för att sy ihop sår. Jag trodde nästan att jag skulle få amputera bort benet för att det gjorde så ont.

TV4: ”Har fortsatt tät kontakt”

När Aftonbladet når Gustav Carlsson, exekutiv producentför ”Robinson”, säger han att de på TV4 finns där för deltagarna, både under inspelning och efter.

– Vi beklagar att Adnilson inte upplever att han fått hjälp. Vi har haft och har fortsatt tät kontakt med honom om detta och vi gör det vi kan för att hjälpa honom. Vi har alltid ett medicinskt team på plats under inspelningarna och om det uppstår problem även efter hemkomst till Sverige finns vi där för att bistå deltagarna med eventuella åkommor som kan hänföras till vistelsen på Robinson, säger Gustav Carlssos till Aftonbladet.