Anna Lundh körde in i en stenmur under ett kändisrace på Solvalla.
Anna Lundh körde in i en stenmur under ett kändisrace på Solvalla.

Robinson-Annas krock i kändisracet

Publicerad

Kändisloppet under dagens STCC-final på Solvalla fick avbrytas.

Knappt hann det börja innan Anna Lundh från "Robinson" körde in i en stenmur och fick föras till sjukhus med ambulans.

– Det var i första kurvan som hon fick vattenplaning och åkte av banan, säger Lena Rönnelius Ericson, pr- och informationschef på Citroën, som arrangerade loppet, till Expressen.se.

Anna Lundh, 25, fick föras med ambulans till sjukhus tidigare i dag efter att hon krashat under kändisracet som arrangerades under STCC-finalen på Solvalla.

"Robinson"-stjärnan ska ha kört in i en stenmur redan första kurvan. Därefter fick man avbryta loppet.

– Jättetråkigt att hon hamnade i muren och loppet blev avblåst, säger årets "Robinson"-vinnare Mirre Hammarling, som också deltog i kändisracet, till Expressen.

Hon tillägger att "Robinson"-kollegan klarade sig bra i krocken och att hon träffat henne efter att hon fått lämna sjukhuset.

– Jag har träffat Anna. Hon mådde bra. Hon kände sig lite stel i nacken bara, säger hon och fortsätter:

- Hon har varit på koll och röntgat hjärnan och den var bra.

"Under kontroll"

Vidare berättar Mirre att hon tycker att Citroën, som arrangerade loppet, tagit sitt ansvar och hjälpt till efter olyckan.

Lena Rönnelius Ericson, pr- och informationschef på Citroën, berättar hur olyckan gick till.

- Det var i första kurvan som hon fick hon vattenplaning och åkte av banan.

Hon berättar vidare att loppet inte gick ut på att kändisarna skulle tävla mot varandra - utan mot sig själva samt att de fick en form av förarutbildning innan loppet.

Slutligen säger hon att Anna transporterades till sjukhus efter krocken efter sedvanliga rutiner.

– Jag har förstått att det var under kontroll och att hon inte hade några skador, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag