Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robin Wrights avklädda protest

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Robin Wright
Foto: MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
Robin Wright
Foto: VARIETY/REX/SHUTTERSTOCK

Robin Wright tjänar 700 000 kronor mindre än Kevin Spacey - för varje avsnitt av "House of cards".

I ett öppet reportage pratar skådespelaren om den ojämlika lönen i succéserien.

– Jag fick höra att vi fick lika mycket betalt och jag trodde på dem, säger Robin Wright i The Edit.

Skådespelaren Robin Wright, 51, är trött på de stora löneklyftorna mellan män och kvinnor i Hollywood.

I ett naket reportage i digitala magasinet The Edit öppnar "House of Cards"-skådespelaren upp om de stora löneskillnaderna mellan henne och skådespelarkollegan Kevin Spacey, som hon spelar mot i den populära Netflix-serien.

– Jag fick höra att vi fick lika mycket betalt och jag trodde på dem, och nyligen fick jag veta att det inte var sant...så det är något att undersöka, säger Robin Wright i The Edit.

Huffington Post har tidigare avslöjat att Spacey inför säsong 3 av serien, som snart släpper säsong 5, tjänade över 700 000 kronor mer än Robin Wright per avsnitt - trots att de båda har huvudroller i serien.

Robin Wright tar ställning för lika lön mellan könen, en kamp som har stöttats av andra stora skådespelare som Meryl Streep, Emma Stone och Jessica Chastian.


LÄS MER: Robin Wright har förlovat sig igen


Robin Wright: 5 veckors träning till "Wonderwoman" ändrade min kropp


LÄS MER: Robin Wrights hämndglädje mot Sean Penn


I intervjun, porträtterat med ett flertal bilder, poängterar Robin Wright också att hon känner sig stark i sig själv nu, och bara gör vad hon själv vill.

– Det handlar om att inte vara rädd för att säga vad man vill. Man växer ur rädslan för att andra ska bli sårade om man gör som man vill. Jag växte in i min kvinnlighet sent på så sätt. Nu motsäger sig min kropp att göra sådant jag inte vill göra längre, säger hon i The Edit.

Robin Wright spelar i "Wonderwoman" som kommer till bio i sommar, och fick hårdträna för rollen.

– Att träna för "Wonderwoman" ändrade min kropp. Men jag fick bara fem veckors träning, för jag höll på med "House of Cards", säger Robin Wright i The Edit.


https://www.instagram.com/p/BUPkJC6gwtv/?tagged=theedit

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.