Robin Wright Foto: MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCKRobin Wright Foto: MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
Robin Wright Foto: MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
Robin Wright Foto: VARIETY/REX/SHUTTERSTOCKRobin Wright Foto: VARIETY/REX/SHUTTERSTOCK
Robin Wright Foto: VARIETY/REX/SHUTTERSTOCK

Robin Wrights avklädda protest

Publicerad

Robin Wright tjänar 700 000 kronor mindre än Kevin Spacey - för varje avsnitt av "House of cards".

I ett öppet reportage pratar skådespelaren om den ojämlika lönen i succéserien.

– Jag fick höra att vi fick lika mycket betalt och jag trodde på dem, säger Robin Wright i The Edit.

Skådespelaren Robin Wright, 51, är trött på de stora löneklyftorna mellan män och kvinnor i Hollywood.

I ett naket reportage i digitala magasinet The Edit öppnar "House of Cards"-skådespelaren upp om de stora löneskillnaderna mellan henne och skådespelarkollegan Kevin Spacey, som hon spelar mot i den populära Netflix-serien.

– Jag fick höra att vi fick lika mycket betalt och jag trodde på dem, och nyligen fick jag veta att det inte var sant...så det är något att undersöka, säger Robin Wright i The Edit.

Huffington Post har tidigare avslöjat att Spacey inför säsong 3 av serien, som snart släpper säsong 5, tjänade över 700 000 kronor mer än Robin Wright per avsnitt - trots att de båda har huvudroller i serien.

Robin Wright tar ställning för lika lön mellan könen, en kamp som har stöttats av andra stora skådespelare som Meryl Streep, Emma Stone och Jessica Chastian.

 

LÄS MER: Robin Wright har förlovat sig igen

 

Robin Wright: 5 veckors träning till "Wonderwoman" ändrade min kropp

 

LÄS MER: Robin Wrights hämndglädje mot Sean Penn

 

I intervjun, porträtterat med ett flertal bilder, poängterar Robin Wright också att hon känner sig stark i sig själv nu, och bara gör vad hon själv vill.

– Det handlar om att inte vara rädd för att säga vad man vill. Man växer ur rädslan för att andra ska bli sårade om man gör som man vill. Jag växte in i min kvinnlighet sent på så sätt. Nu motsäger sig min kropp att göra sådant jag inte vill göra längre, säger hon i The Edit.

Robin Wright spelar i "Wonderwoman" som kommer till bio i sommar, och fick hårdträna för rollen.

– Att träna för "Wonderwoman" ändrade min kropp. Men jag fick bara fem veckors träning, för jag höll på med "House of Cards", säger Robin Wright i The Edit.

 

https://www.instagram.com/p/BUPkJC6gwtv/?tagged=theedit
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag