Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Robin Williams stora skräck – före sin död

Robin Williams. Foto: MUNAWAR HOSAIN/REX / MUNAWAR HOSAIN/REX REX FEATURES
Det är fyra år sedan Robin Williams tragiska bortgång. Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: HT / STELLA PICTURES HT
Foto: ARTHUR GRACE / ZUMAPRESS.COM/ALL OVER PRESS/ALL ZUMA PRESS

Vänner och familj berättar att Robin Williams personlighetsförändrades innan sin tragiska bortgång.

Williams hade fått en sjukdomsdiagnos som påverkade hans förmågor – han var skräckslagen över att tappa kontrollen.

– Jag har aldrig sett honom så rädd, säger skådespelaren och vännen Billy Crystal skriver News.

Det är fyra år sedan skådespelaren Robin Williams tragiskt gick bort efter att ha tagit sitt liv. Den Oscarsvinnande komikern blev 63 år gammal.

Många minns Robin Williams som en favorit på vita duken och förebild som komiker. Enligt vännerna hade han en kreativitet utöver det vanliga och en hjärna som ständigt gick på högvarv.

Men under sin sista tid förändrades skådespelaren. Han tampades med hälsoproblem och feldiagnostiserades först med Parkinsons sjukdom. 

Det visade sig senare att han hade drabbats av lewykroppsdemens, en ovanlig sjukdom som orsakar svåra kognitiva och motoriska problem.

Robin Williams kände vanmakt över att inte kunna stoppa sjukdomsutvecklingen. Vänner och familj bekymrade sig över både hans fysiska och mentala hälsa.

Vännen och kollegan Billy Crystal berättar att Robin Williams själv var skräckslagen.

– Jag har aldrig sett honom så rädd. Han var den modigaste konstnär jag någonsin mött. Men då var han bara en mycket rädd man, säger Crystal enligt News.

”Han bara grät och grät”

Kort innan sin död filmade Williams ”Night at the Museum: Secret of the Tomb”, och hade för första gången i livet svårt att komma ihåg sina repliker. Sminkösen Cheri Minns hur han grät dagligen. 

– Han bara grät och grät. Han sa: ”Jag kan inte Cheri. Jag vet inte hur man gör längre. Jag vet inte hur man är rolig”, säger Cheri Minns enligt The Sun och fortsätter: 

– Det var hemskt. Jag sa till hans folk: ”Jag är sminkös. Jag har inte kunskapen att hantera det som händer med honom”. 

 

LÄS MER: Ex-frun avslöjar Robin Williams sexhemlighet 

 

Klarade inte av att hålla masken

Robin Williams änka Susan Schneider har berättat om hur situationen spårade ur månaderna innan Williams död. Han hade bland annat magproblem, synbortfall, insomnia och svårigheter att urinera. Så småningom eskalerade också vanföreställningarna.

Robin Williams höll diagnosen lewykroppsdemens hemlig, endast familjen kände till det. 

Först efter skådespelarens död berättade hustrun i en intervju med ”Good Morning America” om makens sjukdom - och hur familjen först trodde det rörde sig om hypokondri. 

– I november 2013 så hade han lite magsmärta. Nästa månad var det ett annat symtom. Det var som oändliga många symtom som inte tog slut. Det var som att spela ”whack-a-mole”. Vilket symtom är det den här månaden? sa hon och fortsatte:

– Han försökte hålla masken så bra han kunde, men den sista månaden klarade han inte av det. Det var som att bägaren blev full.

 

LÄS MER: Robin Williams dotter avslöjar tragiska åren 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!