Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robin Williams dotter Zelda: "Saknar dig"

Zelda och Robin Williams på en bild från 2005. Den kända skådespelaren hittades död natten till tisdag svensk tid. Han blev 63 år gammal.
Zelda Williams på en bild från februari 2014. På Twitter skriver hon om sin saknad och sorg efter pappans plötsliga bortgång. Foto: John Rasimus, Pacificcoastnews

Världen har förlorat en stor komiker - Robin Williams familj en far.

"Jag älskar dig. Jag saknar dig. Jag ska försöka att fortsätta titta uppåt", skriver skådespelarens dotter Zelda på Twitter.

Robin Williams är död.

Skådespelaren och komikern hittades i sitt hem i Tiburon natten till tisdag svensk tid efter vad som misstänks vara självmord. Polisen har startat en förundersökning för att utreda dödsfallet. På tisdagen startar en obduktion och även en toxikologisk undersökning.

- Det här är en tragisk och plötsligt förlust. Familjen ber att få vara i fred medan de sörjer under den här mycket svåra tiden, säger Robin Williams talesperson Mara Buxbaum.

"Älskad och underbar person"

I ett uttalande skriver Robin Williams fru Susan Schneider:

"I morse förlorade jag min man och min bästa vän. Samtidigt har världen förlorat en älskad och underbar person. Jag är förkrossad. För familjens vägnar ber vi er att få bearbeta vår sorg i fred. Vi vill minnas Robin för de oräkneliga gånger han spred sin glädje och sitt skratt till världen, inte hans död."

Citerar fransk författare

På sin Twitter skriver nu Robins dotter, skådespelaren Zelda Williams, 25, om sorgen och saknaden.

Hon citerar den franska författaren Antoine de Saint-Exupéry och hans barnbok "Lille prinsen".

"You – you alone will have the stars as no one else has them… In one of the stars I shall be living. In one of them I shall be laughing. And so it will be as if all the stars were laughing, when you look at the sky at night… You – only you – will have stars that laugh."

Zelda Williams skriver också:

"Jag älskar dig. Jag saknar dig. Jag ska försöka att fortsätta titta uppåt."

För två veckor sedan gratulerade Robin Williams sin dotter på hennes födelsedag. På Instagram skrev han:

"Grattis till Ms. Zelda Rae Williams. Ett kvarts sekel gammal - men alltid min 'baby girl'. Grattis och älskar dig."

Har tre vuxna barn

Zelda Williams spelade mot sin far i filmen "House of D". Det var hennes debut. Sedan dess har hon medverkat i ett antal filmer och tv-serier, bland annat "Teen Wolf" och "The Legend of Korra".

Robin Williams har tre vuxna barn: Zachary från äktenskapet med Valerie Velardi samt Zelda och Cody från äktenskapet med Marsha Garces, som ansökte om skilsmässa från skådespelaren 2008.

"Lille prinsen" handlar om en pilot som tvingas nödlanda i öknen, där Lille prinsen dyker upp. Han är från planeten B612 och berättar om sin resa i rymden och bland himlakropparna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.