Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sigrid och Robins nya insikter i svåra tiden

Paret har flyttat till en villa i Vallentuna.
Robin Bengtsson uppträdde i veckans ”Lotta på Liseberg”.
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG
Paret träffades i ”Let's dance”.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Artistparet Robin Bengtsson och Sigrid Bernson har som många andra artister drabbats av avbokade spelningar under pandemin.

Nu berättar ”Melodifestival”-vinnaren hur de stöttar varandra i låtskrivandet och hur semesterplanerna ser ut. 

– Man hjälper varandra i låtskrivandet och vi gillar att spela upp saker för varandra och stötta varandra helt enkelt, säger Robin Bengtsson.

Robin Bengtsson, 30, och Sigrid Bernson, 31, blev ett par efter att de hade medverkat i TV4:s ”Let's dance” tillsammans i fjol. 

Båda två är artister och har således påverkats av avbokade spelningar under rådande pandemi, men Bengtsson menar att han har hunnit landat i situationen och försöker njuta av den lediga tiden. 

– Jag skulle ju ha varit ute och jobbat hur mycket som helst som inte har blivit av men samtidigt försöker jag se det positivt i att det är första gången på länge som jag har fått så många lediga helger på rad bara kunnat vara med familj och vänner, och landa lite helt enkelt, säger han och fortsätter:

– När man insåg att det kommer hålla i sig ett tag hittade jag ett sätt att luta mig tillbaka i det och börja lära mig att producera musik, vilket jag inte har kunnat innan.

Nyligen köpte kärleksparet hus i Vallentuna där de har utnyttjat utrymmet för att kunna skapa musik. 

– Vi har byggt ihop en liten hemmastudio som vi båda två använder, men vi skriver inte så jättemycket ihop än så länge. Men det blir så att man sitter hemma och jammar lite.

Men paret har inga planer på att släppa någon musik ihop i nuläget. 

– Man hjälper varandra i låtskrivandet och vi gillar att spela upp saker för varandra och stötta varandra helt enkelt. 

Semestrar på hemmaplan

– Vi har väl tänkt stanna i Sverige och inte resa i väg någonstans både för att man inte vet vad som händer med det här viruset och hur det utvecklar sig och sen även för att vara hemma och stötta de svenska företagen och lägga sin semesterkassa där. Så vi tänkte åka lite båt ute i skärgården och njuta av den svenska sommaren helt enkelt, säger Robin Bengtsson. 

Sigrid Bernson och Robins son har kommit varandra nära och Bernson lägger ofta upp bilder på Instagram tillsammans med bonussonen.

– Ja, det är supermysigt verkligen, säger Robin Bengtsson om sambons relation med sonen. 

Robin Bengtsson är aktuell med singlarna ”Dancing with the stars” och ”Die with you”.

– Man har ju haft tid att skriva mycket nya låtar.

Robins Bengtsson gick direkt till final — och hans son var snabb med att hylla honom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.