Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robin Bengtsson
tvingas ändra numret

Robin Bengtsson.Foto: OLLE SPORRONG
Robin Bengtsson.Foto: SVEN LINDWALL

Robin Bengtsson är på plats i Kiev för Eurovision Song Contest, och har genomfört sin första repetition.

Men scenen på plats är annorlunda, och artisten tvingas ändra i numret.

–  Vi har fått anpassa oss och göra ändringar, säger Robin Bengtsson

Sveriges Melodifestivalvinnare Robin Bengtsson, 27, är på plats i Kiev i Ukraina för att försvara Sveriges ära i Eurovision Song Contest. Den nionde maj öppnar Bengtsson hela festivalen när han r först ut i den första deltävlingen.

Men redan nu är Robin Bengtsson i full gång med att repetera sitt nummer på plats, och under söndagen intog han den ukrainska scenen för första gången.

– Det var ett härligt första rep. Det var ett tag sen vi gjorde numret nu, men jag tycker det satt bra i ryggmärgen, säger han över en skakig telefonlina.

För att kunna genomföra uppträdandet så bra som möjligt så har Robin Bengtsson tvingats göra ändringar i numret, och anpassa sig till allt som är annorlunda i produktionen jämfört med Melodifestivalen.

Robin Bengtsson med Jennie Salte.Foto: /IBL

– Scenen ser annorlunda ut, så där har vi fått anpassa oss och göra ändringar. Även med kameravinklar, kamerorna är på andra ställen här, men det var inget vi hade kunnat förbereda oss på innan. Men ljud och så fungerade bra från början, konstaterar han positivt.

 

LÄS MER: Robins svar om mardrömsnumret

 

Robin Bengtsson inte orolig för dåliga odds

Att ha ett så pass tidigt startnummer som Robin Bengtsson har brukar anses otur, och nummer som börjar så tidigt har ofta svårare att gå vidare enligt oddsen - men det är inget som oroar artisten.

– Jag tror inte det spelar så stor roll, det går inte alltid dåligt för de som är med tidigt. Jag är inte orolig för det, säger han och fortsätter:

– Jag tror vår låt funkar bra som ett öppningsnummer, när det börjar backstage och så. Det är skönt att ha det färdigt tidigt.

 

LÄS MER: Domen: Så går det för Robin i Eurovision 

 

På plats i Kiev med sig har Robin Bengtsson sina dansare och ett team - men inte sin son William, 3.

– Det är två veckor, man får härda ut, det är inte så mycket att göra. Men det funkar ganska bra med facetime och att höras på telefon och så, säger han.

Fästmön Jennie Salte är inte heller på plats än - men om Robin Bengtsson går vidare till final i Eurovision Song Contest så kommer hon ner och hejar på plats.

– Om vi går till final så kommer hon ner till finalen.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.