I en kommun med drygt 10 000 invånare kom hela 7500 för att hylla Melodifestivalvinnaren när han i lördags återvände till sitt Svenljunga. Foto: Johan Valkonen / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURESI en kommun med drygt 10 000 invånare kom hela 7500 för att hylla Melodifestivalvinnaren när han i lördags återvände till sitt Svenljunga. Foto: Johan Valkonen / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
I en kommun med drygt 10 000 invånare kom hela 7500 för att hylla Melodifestivalvinnaren när han i lördags återvände till sitt Svenljunga. Foto: Johan Valkonen / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Robin Bengtsson från Svenljunga vann Melodifestivalen 11 mars med sin låt "I can't go on". Foto: Olle SporrongRobin Bengtsson från Svenljunga vann Melodifestivalen 11 mars med sin låt "I can't go on". Foto: Olle Sporrong
Robin Bengtsson från Svenljunga vann Melodifestivalen 11 mars med sin låt "I can't go on". Foto: Olle Sporrong

Robin Bengtsson hyllades på hemmaplan

Publicerad

Vilken seger för Robin Bengtsson!

I en kommun med drygt 10 000 invånare kom hela 7500 för att hylla Melodifestivalvinnaren när han i lördags återvände till sitt Svenljunga.

– De har varit med mig från början av den här resan och att få möta dem i dag var en mäktig känsla, säger han om mottagandet.

Robin Bengtsson från Svenljunga vann Melodifestivalen 11 mars med sin låt "I can't go on" och kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Ukraina i maj.

I lördags återvände han till sin hemkommun och tog emot folkets jubel på stadens torg.

Här var knökfullt under firandet, som inleddes med en ungdomsorkester som spelade vinnarlåten. Detta följdes av räddningstjänsten med brandbilar och påslagna blåljus som kom in, innan så Robin Bengtsson själv gjorde entré på torget på en crossmotorcykel.

– Det var helt fantastiskt att få mötas av 7500 människor på torget i Svenljunga. De har varit med mig från början av den här resan och att få möta dem i dag var en mäktig känsla, säger han.

 

LÄS MER: Robin Bengtsson stöttas av kärleken

 

Det bjöds också på tal från kommunstyrelsens ordförande Stefan Carlsson, och likaså den lokala köpmannaförenings ordförande Charlotta Junholt innan det var dags för Robin Bengtsson själv att inta scenen.

Där framförde han både sin vinnarlåt och låten "Constellation Prize", som han deltog med i Melodifestivalen förra året.

Robin Bengtsson bor i Stockholm

En lokal pizzabagare räckte över en specialkomponerad pizza, "Robins pizza med extra allt".

– Det känns skitkul. Kul att det här blir första stoppet efter vinsten i lördags, och få komma hem och träffa alla Svenljungabor. Det har ju varit ett sånt jäkla härligt stöd härifrån, säger Robin Bengtsson till Sveriges Radio.

– Jag ser ju på alla jag har på Facebook härifrån hur stort engagemanget varit, med skyltar i rondellerna. Det är fantastiskt, fortsätter han.

 

LÄS MER: Robin om att vara pappa på halvtid

 

Robin Bengtsson har bott i Stockholm sedan 2012. Trots firandet i Svenljunga medger han att det numera är huvudstaden som han betraktar som "hemma".

– Nu känns det mer som att åka hem när jag åker härifrån, faktiskt, men det är ju fortfarande en speciell känsla att få rulla in i Svenljunga, säger han till Sveriges Radio.

Charlotta Juntorp från Köpmannaföreningen var den som hade satt ihop programmet för firandet. Hon var mycket nöjd med firandet.

– Vi har satt rekord på torget i Svenljunga med över 7000, säger hon, och berättar att när den betydligt mer etablerade artisten Sanna Nielsen var på plats för ett Allsångsuppträdande lockade hon bara 5500 åhörare.

– Det var så fantastiskt och otroligt och det blev bara så superbra i dag, säger Charlotta Juntorp om lördagens firande i Svenljunga.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag