Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robert Wells svåra relation med pianistkollegan: ”Inte välkommen”

Robert Wells.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Robert Wells och Anders Berglund är två av landets mest kända pianister, och i år jobbar man tillsammans under 30-årsjubileet av ”Rhapsody in rock”.
Foto: KARIN TORNBLOM / KARIN TORNBLOM

Robert Wells och Anders Berglund är två av landets mest kända pianister, och i många år jobbade man tillsammans med ”Rhapsody in rock”.

Nu berättar Wells om relationen till kollegan – som han känt i drygt 30 år.

– Vi umgås inte mycket privat. Han är ju mest i Spanien med sin fru, säger han i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Robert Wells, 57, och Anders Berglund, 71, är kända för den breda massan genom tv-succén ”Så ska det låta” och koncertkonceptet ”Rhapsody in rock”.

Stjärnpianisterna har känt varandra i drygt 30 år – men i dag syns man inte särskilt ofta längre, menar Robert Wells.

– Vi umgås inte mycket privat. Han är ju mest i Spanien med sin fru, säger Robert Wells i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Det finns dock ingen fnurra på tråden mellan dem, menar musikern.

– Men när vi ses så är det väldigt trevligt. Han är ju så otroligt musikantig i sitt sätt – och han sprider mycket humor, säger Robert Wells.

– Vi är vänner sedan 30 år tillbaka, och vi ses ibland.

Anders Berglund, i sin tur, menar att kollegerna ses när tillfälle ges.

”Vår relation är alldeles utmärkt. Jag bor ju inte i Spanien på heltid så vi ses då och då, senast i förrgår faktiskt”, skriver han i ett sms.

Musikerna stötte på patrull

Den kända pianisten berättar också att det fanns visst motstånd till att låta dem vara med på ”Rhapsody in rock”-turnén.

– Först var jag inte välkommen till symfoniorkestern, för jag hade sysslat med pop. Och sedan hade ju Berglund gjort Melodifestivalen – åh vad hemskt, säger Robert Wells i podden ”Nemo möter en vän”.

”Det var stort påtryck”

”Rhapsody in rock” firar nu 30-årsjubileum – vilket firas med en stor Sverigeturné. Det innebär också att samtliga ur originalgänget kommer medverka under spelningarna.

 – Det var stort påtryck att de ville hänga på igen. Det är teamwork hela vägen, berättade Robert Wells nyligen i en intervju med Expressen.

Expressen har sökt Robert Wells.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.