Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Robert Wells svåra relation med pianistkollegan: ”Inte välkommen”

Dagens toppnyheter.
Robert Wells. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Robert Wells och Anders Berglund är två av landets mest kända pianister, och i år jobbar man tillsammans under 30-årsjubileet av ”Rhapsody in rock”. Foto: KARIN TORNBLOM / KARIN TORNBLOM

Robert Wells och Anders Berglund är två av landets mest kända pianister, och i många år jobbade man tillsammans med ”Rhapsody in rock”.

Nu berättar Wells om relationen till kollegan – som han känt i drygt 30 år.

– Vi umgås inte mycket privat. Han är ju mest i Spanien med sin fru, säger han i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Robert Wells, 57, och Anders Berglund, 71, är kända för den breda massan genom tv-succén ”Så ska det låta” och koncertkonceptet ”Rhapsody in rock”.

Stjärnpianisterna har känt varandra i drygt 30 år – men i dag syns man inte särskilt ofta längre, menar Robert Wells.

– Vi umgås inte mycket privat. Han är ju mest i Spanien med sin fru, säger Robert Wells i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Det finns dock ingen fnurra på tråden mellan dem, menar musikern.

– Men när vi ses så är det väldigt trevligt. Han är ju så otroligt musikantig i sitt sätt – och han sprider mycket humor, säger Robert Wells.

– Vi är vänner sedan 30 år tillbaka, och vi ses ibland.

Anders Berglund, i sin tur, menar att kollegerna ses när tillfälle ges.

”Vår relation är alldeles utmärkt. Jag bor ju inte i Spanien på heltid så vi ses då och då, senast i förrgår faktiskt”, skriver han i ett sms.

Musikerna stötte på patrull

Den kända pianisten berättar också att det fanns visst motstånd till att låta dem vara med på ”Rhapsody in rock”-turnén.

– Först var jag inte välkommen till symfoniorkestern, för jag hade sysslat med pop. Och sedan hade ju Berglund gjort Melodifestivalen – åh vad hemskt, säger Robert Wells i podden ”Nemo möter en vän”.

”Det var stort påtryck”

”Rhapsody in rock” firar nu 30-årsjubileum – vilket firas med en stor Sverigeturné. Det innebär också att samtliga ur originalgänget kommer medverka under spelningarna.

 – Det var stort påtryck att de ville hänga på igen. Det är teamwork hela vägen, berättade Robert Wells nyligen i en intervju med Expressen.

Expressen har sökt Robert Wells.