Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Robert Wells satte matbit i halsen – räddad av sonen

Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Hotellfrukosten slutade i en mardröm.

Stjärnpianisten Robert Wells firade sitt nyinspelade album med nära och kära när han plötsligt satte en matbit i halsen.

– Jag kvävs nästan och får ingen luft, säger han till Hänt.

Robert Wells, 57, är aktuell med ny musik och var nyligen i USA för att spela in sitt nya album. Under besöket hände plötsligt något som bara inte får hända. Mitt under en frukost tillsammans med familjen och några av musikanterna som medverkat på skivan så upplevde Wells en nära döden-upplevelse.

– Jag sitter i en frukostmatsal i Nashville, vi har ett möte om den senaste musiken och vi äter och dricker samtidigt som jag garvar åt något roligt. Då hamnar det i fel strupe och jag kvävs nästan och får ingen luft. Jag fick fullständig panik, säger Robert Wells till Hänt.

Revbenet bröts under livräddningen

Stjärnpianisten kippade efter andan men lyckades inte få upp matbiten som hade hamnat i fel strupe. Trots flera försök satt matbiten helt fast och Robert Wells fick panik.

– Jag pekar på min son som får göra heimlichmanövern på mig. Men inget händer, det var hemskt. Efter tredje försöket åker det upp, säger Robert Wells.

Heimlichmanövern, vilket är en slags första hjälpen-metod vid luftvägsstopp hade den 21-åriga sonen Theodor Wells lärt sig under en kurs. Men sonens hårda livräddningsarbete resulterade i ett brutet revben.

– Den enda i sällskapet som kunde göra heimlichmanövern var min yngsta, han har gått en sådan där kurs. Han är stark som fan och längre än mig, så ett revben sprack för han tryckte så hårt, säger Wells.

Stjärnpianisten ska nu ha återhämtat sig efter den traumatiska händelsen och revbenet har kommit en bit på läkningsvägen.

Expressen har sökt Robert Wells.