Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robert Wells om bråket som skapade succén

Robert Wells och Anders Berglund är goda vänner.
Foto: Karin Tornblom
Robert Wells och Anders Berglund har tidigare arbetat ihop med ”Rhapsody in rock” - och nu är det dags igen.
Foto: Karin Tornblom
”Rhapsody in rock” åker på Sverigeturné med originalgänget för att fira 30 år.
Foto: Karin Tornblom
Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: BERNDT WENNEBRINK / GT/EXPRESSEN KAMERAPRESS.SE
1 / 7

”Rhapsody in rock” firar 30 år, med Sverigeturné och originalgänget.

Robert Wells berättar nu om det verbala bråket med professorn som blev grunden för succén.

– Jag tänkte det att ”nej det här är inte okej”, jag måste få spela musik från hjärtat som jag gillar, säger Robert Wells.

Efter två slutsålda föreställningar i maj bestämde sig Robert Wells med sitt gäng i ”Rhapsody in rock” för att slå på stort. 30-årsjubileet ska firas med en turné. 

Han berättar att det var 30 år sedan första omgången av ”Rhapsody in rock” körde i gång, något som firas stort genom att originalgänget, bland andra Anders Berglund som var med och dirigerade den allra första föreställningen, samlas och kör en Sverigeturné.

– Det som är skönt är att de som varit med tidigare, det var stort påtryck att de ville hänga på igen. Det är teamwork hela vägen, säger Robert Wells.


Robert Wells: ”Spela musik från hjärtat”

Idén till ”Rhapsody in rock” föddes när Robert Wells var 16 år gammal och tjafsade med sin pianoprofessor. Han berättar att professorn inte tyckte om att han ville spela mer än bara klassisk musik.

– Jag tänkte det att ”nej det här är inte okej”, jag måste få spela musik från hjärtat som jag gillar.

Han beskriver att han är utbildad konsertpianist, men älskar även rock and roll, boogie, funk och jazz. 1989 blev drömmen verklighet, men det skulle dröja till 1998 innan det blev den succé det är i dag. 

Efter att ha hållit publikrekordet för sittande publik i Ullevi sedan 2003 och sålt ut Dalhalla 15 gånger har ”Rhapsody in rock” blivit en stående sommarturné.

Robert Wells förklarar det kommer vara över 60 personer på scenen, mycket anekdoter och även en del överraskningar under turnéns gång.

– Det kommer bli klassisk musik, det kommer bli rock and roll, det kommer säkert bli filmmusik. Det kommer bli en blandning och det är precis det jag ville med det här projektet i början, förklarar Robert Wells.


”Det ska spraka de här kvällarna”

Det viktigaste under föreställningarna är ögonkontakten med publiken, menar Robert Wells. Att publiken ska känna sig delaktig. Det ska komma från hjärtat, säger han och förklarar att man inte ska skriva något mellansnack, utan det kommer vara olika varje kväll.

– Vi har en hel del ramar, men sen kommer vi ha en del öppna ytor där man kan jamma, man kan ta fram medlemmar ur orkestern. Det ska spraka de här kvällarna, säger han.

Robert Wells säger att han njuter mer av musiken nu än för 30 år sedan. Han beskriver att han förut var mer stressad och orolig över saker och ting, men att han i dag bara känner att det är kul att jobba. Och det är så det ska vara, menar Robert Wells.

– Så måste musik vara. Det är inte hela världen om någon spelar fel, säger Robert Wells.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.