Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robert ”Strängen” Dahlqvist är död

Robert ”Strängen” DahlqvistFoto: Melanie Megassa / OKÄND

Robert ”Strängen” Dahlqvist är död.

Gitarristen och före detta medlemmen i The Hellacopters blev 40 år.

Robert ”Strängen” Dahlqvist var gitarrist i The Hellacopters mellan 1999 tills att gruppen splittrades 2008. Sedan splittringen har han ägnat sig åt en solokarriär och varit frontman i gruppen Dundertåget.

I höstas släppte han singeln ”Bangatan”, som han skrivit ihop med Björn Olsson från The Soundtrack of Our Lives. Robert ”Strängen” Dahlqvist hade flera konserter inbokade som soloartist och skulle i slutet av februari spela i Ryd i Kronoberg.

 

LÄS MER: Skådespelaren Stig Grybe är död

 

”Stor sorg i hjärtat”

Konsertarrangören skriver på Facebook om det tragiska dödsfallet:

”Det är med stor sorg i hjärtat vi nås av den avskyvärda nyheten att Robert "Strängen" Dahlqvist som skulle spelat hos oss om några veckor gått bort”

The Hellacopters har publicerat ett facebook-inlägg där de hyllar sin forna bandkamrat:

”Det är svårt att finna orden just nu men det är med stor sorg vi måste meddela att Robert ’Strängen’ Dahlqvist är död.

Under 10 år reste vi jorden runt ett flertal varv tillsammans. Delade turnébussar och spelade in skivor. Spelade på klubbar och festivaler. Det är otroligt svårt att med ord beskriva vad Strängen betytt för oss och hur vi än skulle försöka så kan vi inte förklara hur mycket han fattas oss. Våra tankar går till alla de fina minnen vi fick tillsammans och framförallt till hans familj.

Tills vi ses igen”

 

LÄS MER: Lars-Erik Berenett är död – blev 74 år

 

Bekräftar dödsfallet

Robert ”Strängen” Dahlqvist var även medlem i bandet The Diamond Dogs, som lades ner 2015. Han har även turnerat och samarbetat flera gånger med artisten Stefan Sundström. Sundström skrev själv ett inlägg om ”Strängen” i samband med hans solosläpp:

”Strängen är tillbaks nu och ratar skiten ur alla purister med lite iskallt svenskt utanförskap. Jag tyckte det va så skönt med Strängen i mitt band, att han aldrig fann sej i den finkultur jag ofrivilligt hamnat i, att han körde Eddie Meduza, Johnny Winter och Neil Young genom PA't innan vi gick på scenen på ren jävla trots. Och jag gillar att Strängen inte håller sej inom ramarna för vad en rocker ska spela. Skit i alla konventioner, skit i alla traditioner, slå dej lös från det som trycker ner. Allt från religion, veckopress eller alkohol”

Expressen har varit i kontakt med en person som arbetat med Robert Dahlqvist som bekräftar dödsfallet.

Robert ”Strängen” Dahlqvist blev 40 år.

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.