Artisten Robert Rydberg blir Måns Zelmerlöws nya sidekick i "Allsång på Skansen". Foto: Tommy Pedersen
Artisten Robert Rydberg blir Måns Zelmerlöws nya sidekick i "Allsång på Skansen". Foto: Tommy Pedersen

Robert Rydberg blir Zelmerlöws sidekick

Publicerad

Måns Zelmerlöw byter ut sin vän Anton Lundqvist som "Allsång på Skansen"-sidekick.

Han ersätts av artisten och skådespelaren Robert Rydberg, 33, som tidigare spelat med programledaren i både "Grease" och "Footlose".

- Det var nog lite Måns förtjänst, vi har ju jobbat tillsammans förut, säger den nye profilen.

Måns Zelmerlöw, 25, fortsätter i sommar som programledare för "Allsång på Skansen" - men får i år en ny sidekick.

Förra året var det Anton Lundqvist som hade rollen som webbreporter och sidekick, men han byts i år ut. Expressen kan avslöja att den nya allsångsprofilen heter Robert Rydberg, svärson till legendaren Eva Rydberg.

Han är artist och skådespelare och säger att han har Zelmerlöw att tacka för det nya drömjobbet.

- När vi gjorde "Grease" ihop så skulle han vara med i Melodifestivalen, så då hoppade jag in för honom i huvudrollen. Så det är lite på grund av mig som han slog igenom kan man säga. Han fick göra "Cara Mia" och nu får jag göra det här, säger Robert Rydberg och skrattar.

Debut inom tv

För den nye allsångsprofilen blir det debut inom tv.

- Ja, det är det. Det är jättespännande, nu har jag stått på scenen med manus i handen i tio år, så det blir som att kasta sig ut och hoppa bungyjump, säger Robert Rydberg.

Projektledaren Susanna Jacobsson, menar att det är naturligt att förnya programmet.

- Det är en förnyelse som vi haft varje år, med en ny person som webbreporter, som vi kallar för sidekick.

- Dessutom tror jag att Anton har uppdrag för Stadsteatern nu, säger hon.

26 juni är det premiär i SVT. Expressen har inte lyckats nå Anton Lundqvist, eller Zelmerlöw.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag