Twilight-stjärnorna Robert Pattinson och Ashley Greene är i Sverige för att möta sina svenska fans. Foto: Sven Lindwall
Twilight-stjärnorna Robert Pattinson och Ashley Greene är i Sverige för att möta sina svenska fans. Foto: Sven Lindwall

Robert Pattinson: "Sexscenen var svårast"

Publicerad
Uppdaterad
Twilight-stjärnorna Robert Pattinson och Ashley Greene, som är i Sverige för att möta sina svenska fans, höll på fredagen en presskonferens i Stockholm.
Då berättade de om vad de tycker om att möta fansen, vad som var svårast att göra - och hur det var att spela in filmens sexscen.
- Både jag och Kristen (Stewart) var oroliga för hur våra kroppar skulle se ut, säger Pattinson.
Den fjärde Twilight-filmen "Breaking Dawn" har premiär i Sverige den 16 november och förväntningarna är höga.
Skådespelarna Robert Pattinson och Ashley Greene är just nu i Sverige för att möta sina svenska fans.
- Jag är alltid nyfiken på hur fans ska reagera på olika platser. Ibland är de lugna och tillbakadragna och ibland galna och skriker, säger Ashley Green.

"Sexscenen var svårast"

På fredagen höll de en presskonferens på Grand Hotel i Stockholm. Och det var två skämtsamma stjärnor som svarade på journalisternas frågor.
Robert Pattinson avslöjade bland annat vilken scen han tyckte var svårast att filma.
- Sexscenen var svårast. Alla blev helt galna och det var runt 20 personer i rummet och någon sa: Nej, så skulle hon inte ha låtit. Det var galet och studiochefen kom in och sa till mig: Får jag långa Kristen en stund, så ska jag visa hur det ska gå till, säger Pattinson och skrattar.
Han fortsätter:
- Det var lustigt, det blev väldigt laddat. "Edward" var orolig och det var en sentimental scen. Scenen finns inte med i boken och alla var nervösa. Och båda jag och Kristen var oroliga för hur våra kroppar skulle se ut.

Om rädslan för sex

Pattinson säger också att han gillar att filmen skildrar hur tjejen, Bella, är den som tar initiativ till sex i stället för hans rollkaraktär Edward.
- Jag kan inte relatera till rädslan för sex. Men det är roligt att de tre filmerna skildrar sex som något skrämmande och när de i den fjärde filmen till slut har sex får det verkligen förödande konsekvenser när de får ett galet barn. Jag vet inte vad de försöker säga? "Ha aldrig sex med någon någonsin", säger Pattinson och skrattar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag