Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robert Gustafssons beslut – miljonregnet efter succén

Allt du behöver veta om den folkkära komikern.
Robert Gustafsson gjorde en vinst på 6,4 miljoner kronor 2018.
Foto: Mikael Sjöberg
”Bolaget investerar främst i film och teaterproduktion. För närvarande i en biofilm och en teateruppsättning men inget som ännu är offentligt”, skriver Robert Gustafsson i ett sms.
Foto: TV4
Robert Gustafsson med Rolandz i Melodifestivalen 2018.
Foto: OLLE SPORRONG

Det går minst sagt bra för Robert Gustafsson och hans företag RG Production AB.

2018 ökade han sin omsättning från 9,6 miljoner till över tio miljoner – och gjorde en vinst på 6,4 miljoner kronor.

Men Robert Gustafsson sätter inte sprätt på sina miljoner, utan investerar i stället i nya projekt.

”Bolaget investerar främst i film och teaterproduktion. För närvarande i en biofilm och en teateruppsättning men inget som ännu är offentligt”, skriver Robert Gustafsson i ett sms.

I årsredovisningen för 2018 visar Robert Gustafssons företag RG Production AB att det går bättre än någonsin. Medan företaget 2017 hade en nettoomsättning på 9,6 miljoner kronor, så har företaget nu passerat den magiska gränsen tio miljoner. Under det föregående året drog företaget nämligen in 10,8 miljoner kronor.

Efter skatt har Rolandz-profilen kvar en vinst på över 6,4 miljoner kronor – hans bästa resultat sedan 2013.

Kanske är det just framgångarna med ”Torsk på Tallin”-karaktären Roland Järverup och hans dansband Rolandz som gjort att komikern tjänar mer än på flera år. Under 2018 uppträdde dansbandet i Melodifestivalen med låten ”Fuldans” där de gjorde succé, och senare under året hade de krogshowen ”Rolandz på Rondo” i Göteborg, som sålde fulla hus.

– Nu vill vi showa och spela på Rondo för alla som vill skratta och sjunga och ha kul. Det är ett oerhört sug just nu efter något som inte vill verka duktigt och pretentiöst, sa Robert Gustafsson till GT i november förra året, när Rolandz spelade sin krogshow.

Vinst på 6,4 miljoner 

Robert Gustafsson medverkade också i sommarrevyn ”Flaggan i topp” på Krusenstiernska teatern i Kalmar, som Gustafsson också varit med och grundat.

”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”-skådespelaren väljer dock att hoppa över utdelning från företaget, och lämnar i stället kvar hela vinsten på 6,4 miljoner kronor i RG Production AB – där det i dag finns en samlad vinst på 40,5 miljoner kronor.

Robert Gustafsson är känd för att tidigare ha handlat mycket med aktier och värdepapper, något han tjänat åtskilliga miljoner på genom åren. 2012 rapporterades det att skådespelaren och komikern tjänat drygt 100 miljoner kronor under sin tid som aktieplacerare.

– Det stämmer att jag har ägnat mig åt värdepappershandel men jag har också gjort förluster. Vid IT-kraschen förlorade jag åtskilliga miljoner kronor. Men förlusterna har jag tagit igen, sa Robert Gustafsson i en intervju 2010.

”Inte bra för sömnen”

– Jag sysslade aktivt med värdepapper under många år. Det var mycket intressant, men det var inte bra för sömnen, har han sagt.

I dag är större delen av Robert Gustafssons tillgångar placerade i långsiktiga värdepappersinnehav, och via sitt bolag så investerar han i nya skådespelarprojekt.

”Bolaget investerar främst i film och teaterproduktion. För närvarande i en biofilm och en teateruppsättning men inget som ännu är offentligt”, skriver Robert Gustafsson i ett sms.

Robert Gustafsson och Ardéhn prisas på Kristallen

Tillsammans med Robert Gustafsson klev ”Störst av allt”-stjärnan Hanna Ardéhn upp på scenen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.