Robert Gustafsson hoppar av duons film

Skådespelaren Robert Gustafsson hoppar av filmatiseringen av Filip Hammar och Fredrik Wikingssons bok "Tårtgeneralen".
Robert Gustafsson

Skådespelaren Robert Gustafsson hoppar av filmatiseringen av Filip Hammar och Fredrik Wikingssons bok "Tårtgeneralen".

"Då filmmanus inte nått upp till en tillfredställande nivå har Robert Gustafsson nu valt att tacka nej till produktionen och till att gestalta huvudrollen som 'Hasse P'", skriver hans manager i ett pressmeddelande.

Inspelningen av filmen "Tårtgeneralen" var först planerad att ske under våren 2016, men flyttades senare fram till våren 2017.

Men nu väljer alltså skådespelaren Robert Gustafsson att hoppa av filmprojektet, då han menar att filmmanuset är för dåligt.

"Robert låter hälsa att det är med vemod han fattat detta beslut eftersom boken är en favorit och att historien om excentrikern Hasse P/Tårtgeneralen ligger honom varmt om hjärtat", skriver hans manager i pressmeddelandet.

Man tillägger också att Robert Gustafsson sett fram emot samarbetet med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

"Robert önskar produktionen all lycka och har inga ytterligare kommentarer", står avslutningsvis i pressmeddelandet.


 LÄS MER: Nya detaljer kring uppföljningen på "Hundraåringen" 


Pengar från Svenska Filminstitutet


LÄS MER: Filip och Fredrik i bråk om SVT-programmet


Tårtgeneralen är Filip Hammars och Fredrik Wikingssons debutroman, och släpptes i november 2009. Boken utspelar sig 1984 och handlar om den svenska staden Köping och karaktären Hasse P., som är nyinflyttad i staden.

Köping har då utsetts till Sveriges tråkigaste stad av Jan Guillou i programmet "Rekordmagazinet", och Hasse P vill motbevisa "Stockholmsjävlarna" genom att bygga världens längsta smörgåstårta och sätta Köping på kartan. Målet är att få in smörgåstårtan i Guinness rekordbok.

I samband med att det blev känt att boken skulle bli film, meddelade Svenska Filminstitutet att man sköt till åtta miljoner kronor i stöd till produktionen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.