Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robert Gustafsson var sjuk i corona – fruktade för sitt liv

I TV4:s ”Renées brygga” berättar komikern och skådespelaren Robert Gustafsson att han var sjuk i corona förra året.
Robert Gustafsson berättar om sjukdomen i ”Renées brygga”.
Foto: TV4
Robert Gustafsson var sjuk i 44 dagar.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

I TV4:s ”Renées brygga” berättar komikern och skådespelaren Robert Gustafsson att han var sjuk i corona förra året.

Totalt ska han ha varit sjuk i 44 dagar, och när det var som värst så fruktade den folkkäre komikern för sitt liv.

– Värken kom tillbaka och jag tänkte: ”Nej, nej nu kommer den här slutfasen, när folk brukar åka in med respirator, säger han i programmet.

Komikern och skådespelaren Robert Gustafsson, 56, har tidigare varit öppen med att han lider av hypokondri.

Men när han under coronapandemins första våg förra året, smittades av viruset och blev sjuk – så var han till en början inte särskilt rädd.

– Så: ”Okej, nu ska jag försöka överleva bara.” Det tog 44 dagar. Det var konstigt, för jag blev inte rädd heller, hypokondriker är ju rädd för halsfluss och såna där saker, men när det är riktigt allvarliga saker så.., säger han i ”Renées brygga”.

När läget såg ut att ljusna, blev han plötsligt sämre, och samtidigt som han blev fokuserad, så fruktade han under en period för sitt liv.

– Jag blev fokuserad. Jag blev skraj över att jag gav upp en gång, i den sista fasen. Värken kom tillbaka och jag tänkte: ”Nej, nej nu kommer den här slutfasen, när folk brukar åka in med respirator. Nu går jag och lägger mig och dör”. Men så vaknade jag och var frisk.

Robert Gustafsson: ”Det är inte så viktigt längre”

Hypokondri är inte det enda som Robert Gustafsson lider av. Han har tidigare varit öppen och pratat om sitt kontrollbehov, bland annat i sin självbiografi. 

I programmet lyfter Renée Nyberg frågan om rädslan han kände under sin covid-infektion kan ha påverkat honom så till den milda grad att kontrollbehoven kanske försvunnit.

– Ja, kanske. Jag hoppas på det. Eller botad? Det är inte så viktigt längre, det är det kanske inte. Men det är skönt när man får ordning på grejer, det är det fortfarande, säger han i programmet.

Expressen har sökt Robert Gustafsson.

”Renées brygga” sänds i TV4 på onsdagar klockan 21.00

Lisa Nilsson om vändningen med ”Så mycket bättre”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.