Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robert Gustafsson som Hundraåringen

DI Weekend i dag. Första bilden på Robert Gustafsson som Hundraåringen.

Här är den första bilden på Robert Gustafsson som 100­-åring.

DI Weekend har följt förberedelserna av filmatiseringen av succéromanen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann".

- Det här är definitivt det svåraste jag har gett mig in på, säger regissören Felix Herngren i DI Weekend-reportaget som publiceras i dag.

Stora vinstkrav - en budget på 63 miljoner

Jonas Jon a ssons debutroman "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" gavs ut 2009 och har sålt i totalt tre miljoner exemplar - varav en miljon i Sverige.

Filmatiseringen av succéromanen startar i Budapest i Ungern i oktober och fortsätter sedan i Thailand och i Sverige.

Projektet är, med svenska mått mätt, enormt - budgeten ligger på 63 miljoner kronor. Det innebär att det krävs en halv miljon biobesökare för att filmen inte ska gå med förlust.

FAKTA

''Det här är ­definitivt det svåraste jag har gett mig in på. Blir det här dåligt, då har jag satt min sista potatis.

Felix Herngren till DI Weekend.

Julen 2013 är det premiär för en av senare års mest omtalade svenska filmer - filmatiseringen av Jonas Jonassons miljon­säljande roman "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". I oktober börjar man filma men förberedelserna är i gång sedan länge.

"En av de skickligaste

DI Weekend har följt regissören Felix Herngren, 45, när han rekognoserar i Budapest där inspelningarna inleds.

I reportaget, som publiceras i dag, kan man bland annat se den första bilden på Robert Gustafsson, 47, sminkad som 100-åring - det är ju nämligen han som gör huvudrollen Allan Karlsson.

- Robert är en av Sveriges absolut skickligaste skådespelare och komiker, säger Felix Herngren till DI Weekend.

Fem dygn i sminket

Det är dock inte helt lätt att bli 100 år gammal - enligt DI Weekend kommer Robert Gustafsson att få tillbringa totalt fem hela dygn i sminket för att kunna spela Allan Karlsson i olika åldrar från 25 till 100 år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.