Robert Gustafsson som Hundraåringen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
DI Weekend i dag. Första bilden på Robert Gustafsson som Hundraåringen.

Här är den första bilden på Robert Gustafsson som 100­-åring.

DI Weekend har följt förberedelserna av filmatiseringen av succéromanen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann".

- Det här är definitivt det svåraste jag har gett mig in på, säger regissören Felix Herngren i DI Weekend-reportaget som publiceras i dag.

Julen 2013 är det premiär för en av senare års mest omtalade svenska filmer - filmatiseringen av Jonas Jonassons miljon­säljande roman "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". I oktober börjar man filma men förberedelserna är i gång sedan länge.

"En av de skickligaste

DI Weekend har följt regissören Felix Herngren, 45, när han rekognoserar i Budapest där inspelningarna inleds.

I reportaget, som publiceras i dag, kan man bland annat se den första bilden på Robert Gustafsson, 47, sminkad som 100-åring - det är ju nämligen han som gör huvudrollen Allan Karlsson.

- Robert är en av Sveriges absolut skickligaste skådespelare och komiker, säger Felix Herngren till DI Weekend.

Fem dygn i sminket

Det är dock inte helt lätt att bli 100 år gammal - enligt DI Weekend kommer Robert Gustafsson att få tillbringa totalt fem hela dygn i sminket för att kunna spela Allan Karlsson i olika åldrar från 25 till 100 år.

Stora vinstkrav - en budget på 63 miljoner

Jonas Jon a ssons debutroman "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" gavs ut 2009 och har sålt i totalt tre miljoner exemplar - varav en miljon i Sverige.

Filmatiseringen av succéromanen startar i Budapest i Ungern i oktober och fortsätter sedan i Thailand och i Sverige.

Projektet är, med svenska mått mätt, enormt - budgeten ligger på 63 miljoner kronor. Det innebär att det krävs en halv miljon biobesökare för att filmen inte ska gå med förlust.

FAKTA

''Det här är ­definitivt det svåraste jag har gett mig in på. Blir det här dåligt, då har jag satt min sista potatis.

Felix Herngren till DI Weekend.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.