Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Robert De Niros pengalycka – efter ex-hustruns krav

Robert De Niro slipper dela med sig.
Foto: MAGNUS SUNDHOLM / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL

Det har varit mörka rubriker rörande Robert De Niros karriär och ekonomi under året.

Men nu har domstolen dömt till skådespelarens fördel i en infekterad tvist med ex-hustrun Grace Hightower.

Robert De Niro, 78, har legat i en finansiell tvist med ex-hustrun Grace Hightower, 66.

Grace Hightower har hävdat att ett äktenskapsförord från 2004 berättigar henne till hälften av Robert De Niros inkomster under deras äktenskap.

Samtidigt som Robert De Niro uppges ha fått kämpa ekonomiskt de senaste åren, dels på grund av skilsmässan, dels på grund av uteblivna filmroller – och 78-åringen har bland annat varit tvungen att göra reklam för bröd för att få in nya slantar.

Enligt Robert de Niros advokat Caroline Krauss blev skilsmässan nämligen en dyr affär för skådespelaren när en stor del av pengarna skulle hamna hos ex-hustrun, rapporterar The Sun.

Tidningen skriver vidare att Robert de Niro en gång i tiden var god för motsvarande 3 miljarder kronor efter sin 50 år långa karriär men att så längre inte är fallet, enligt advokaten.

Robert De Niro och dåvarande hustrun Grace Hightower.
Foto: EVAN AGOSTINI / AP AGOEV

Bråk mellan advokaterna

Vid förhandlingar i april i år hävdade Robert De Niros advokat att ex-hustrun strösslat pengar omkring sig under äktenskapet, och levde en ”extravagant livsstil” med märkeskläder, väskor och dyra diamantringar. Man pratade även om Grace Hightowers ”törst för Stella McCartney” (en exklusiv kläddesigner, red. anm.) I sin tur hävdade Grace Hightowers advokat att Robert De Niro levde ett liv i överflöd med privatjet och helikoptrar – och att han är långtifrån barskrapad. 

Tvisten har nu slutligen avgjorts i domstol – och de valde att döma till Robert De Niros fördel: Han slipper dela med sig av sina tillgångar.

”Makens inkomster under äktenskapet och andra affärsmässiga tillgångar under den tiden är hans separata egendom”, lyder beskedet från appellationsdomstolen, enligt Page six.

Robert De Niros ekonomi ser därmed ut att inte bli så dålig som det tidigare har rapporterats om.

Så många miljoner får ex-hustrun

Grace Hightower går dock inte helt lottlös ur skilsmässan.

Enligt äktenskapsförordet kräver skilsmässan att paret säljer sin gemensamma bostad – värd motsvarande 170 miljoner kronor – och att 51 miljoner kronor ska skjutas till ett nytt husköp för Grace Hightower. I äktenskapsförordet band sig Robert De Niro även till att behöva betala motsvarande 8,5 miljoner kronor till Grace Hightower, årligen, fram till dess att hon gifter om sig eller en av dem dör.

Robert De Niro och Grace Hightower var ett par i över 20 år. De skilde sig en första gång 2003, för att sedan återförenas och gifta om sig fem år senare. 2018 ansökte Robert De Niro om en ny skilsmässa. 

Hollywoodveteranen uppges vara nöjd med domstolens beslut.

– Beslutet talar för sig själv. Vi håller givetvis med om deras slutsats, säger skådespelarens advokat Caroline Krauss till Page six.

Barnskådespelaren ”Klimpens” sexvideo med kärleken – så kom den till

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.