Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rikard Wolff hedras av SR – fina gesten efter hans död

Rikard Wolff.Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
Rikard Wolff Foto: SIGGE KLEMETZ 1 / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ

Expressens utrikesreporter Magda Gad var tvungen att lämna återbud.

Då tar Sveriges Radio tillfället i akt att hedra den folkkära artisten och skådespelaren Rikard Wolff, som nyligen avled.

Den 29 december kommer hans vinterprogram från 2012 att repriseras.

– Det känns fint nu när han inte längre finns med oss, säger Bibi Rödöö, programchef för "Sommar" och "Vinter" i P1, i ett pressmeddelande.

Den 17 november avled den folkkäre skådespelaren och artisten Rikard Wolff av lungemfysem, en sjukdom han länge kämpade mot.

Nu är det klart att Rikard Wolff hedras av Sveriges Radio lagom till nyår.

Då Expressens utrikesreporter Magda Gad varit tvungen att lämna återbud ersätter Rikard Wolff henne som vintervärd den 29 december.

 

LÄS MER: Wolff spelade in julkalendern – tvingades vila väldigt mycket 

 

Programmet är en repris från Rikard Wolffs "Vinter" i P1 som ursprungligen sändes 2012.

– Vi är väldigt ledsna över att Magda Gad inte kan fullfölja sitt Vintervärdskap nu när lyssnarna önskade henne så högt. Det känns samtidigt fint att återutsända Rikard Wolffs mycket uppskattade Vinterprogram nu när han inte längre finns med oss, säger Bibi Rödöö, programchef för "Sommar" och "Vinter" i P1, i ett pressmeddelande.

Rikard Wolff syns även i SVT

I pressmeddelandet berättar Magda Gad också varför hon tvingats lämna återbud.

– Jag känner mig enormt glad, stolt och hedrad över att lyssnarna önskade mig som Vintervärd och jag vet att många har väntat på det här programmet, men tyvärr har det uppstått hindrande omständigheter som jag inte har kunnat råda över, säger hon och fortsätter:

– 2017 har varit ett arbetsamt år för mig då jag bevakat slutoffensiverna mot IS i både Irak och i Syrien och det slutade med att jag blev sjuk. Jag har nu tid för välbehövd återhämtning och semester fram till januari.

"Vinter i P1 med Rikard Wolff" sänds fredag 29 december klockan 13.00 samt klockan 22.05.

Rikard Wolff syns just nu även i SVT:s julkalender, som spelades in tidigare i år. Där spelar han karaktären karaktären Dr Ruben.

 

LÄS MER: SVT:s dolda budskap till Wolff – hålls hemligt för tv-tittarna 

 

SVT har tidigare berättat om planerna på att hedra Rikard Wolff i julkalendern:

– I det allra sista avsnittet på julafton kommer vi lägga en specialtext som en hyllning och tack till honom och hans fantastiska rolltolkning. Vi har även gjort en bakom-kulisserna-serie som tar vid när julkalendern sänts klart och där får vi träffa Rikard under inspelningen och se när han förvandlas till sin karaktär Dr Ruben, förklarade Anna Sommansson, projektledare för julkalendern på SVT/Barnkanalen, nyligen.

Rikard Wolff blev 59 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.