Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rihannas miljardregn – sminkföretagets succé

Sminkföretaget Fenty Beauty har dragit in mest pengar.
Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Rihanna.
Foto: EDV / SPLASH NEWS / EDV / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS

Nu är det officiellt: Rihanna är utsedd till den rikaste kvinnliga artisten, enligt Forbes.

Men det är inte hennes musikaliska framgångar som har dragit in mest pengar – utan det är hennes egna företag som har gjort hennes så rik.

Sångerskan Rihanna, 33, eller Robin Fenty som hon egentligen heter, är officiellt dollarmiljardär. Hon är god för 1,7 miljarder dollar, vilket motsvarar ungefär 14,5 miljarder svenska kronor, – och nu har har affärstidningen Forbes utsett artisten till den ”rikaste kvinnliga artisten”. Något som även gör henne till den näst rikaste i underhållningsbranschen efter Oprah Winfrey.

Men rikedomarna har inte kommit från artisteriet – utan det är sminkföretagen Fenty Beauty, som hon startade upp 2017, som har gjort henne så rik. Även underklädesföretaget Savage x Fenty har dragit in mycket pengar. 

Rihanna har ännu inte kommenterat hennes rikedomar. 

”Det ska finnas i alla former”

På 2020 Savage x Fenty fashion show, berättade Rihanna att hon alltid har velat inkluderande alla – och att det har varit naturligt när hon har skapat sitt klädmärke, enligt Page Six. 

– När jag föreställer mig något, föreställer jag mig att alla nära och kära är en del av det. Jag vill göra saker som jag kan se på människor jag känner, och det ska finnas i alla former, storlekar, etniciteter och religioner, sa sångerskan då. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.