Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rihanna världens rikaste kvinnliga artist - värd miljarder

Rihanna är världens rikaste kvinnliga artist.
Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Rihanna.
Foto: JULIEN HEKIMIAN POUR LVMH FENTY VIA BE / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN

Rihanna har blivit världens rikaste kvinnliga artist, och hamnar på plats 37 på Forbes lista över de rikaste kvinnorna som inte ärvt sina förmögenheter.

Artistens beslut att ge sig in i sminkbranschen med märket Fenty Beauty, har gjort att hon nu är god för 600 miljoner dollar – 5,66 miljarder kronor, skriver Forbes.

31-åriga världsstjärnan Rihanna är inte bara en av världens mest framgångsrika och kända artister – hon är också den rikaste kvinnliga artisten i världen.

Enligt Forbes årliga lista över de rikaste kvinnorna som har byggt sina egna förmögenheter, är artisten god för 5,66 miljarder kronor. 

Robyn Rihanna Fenty, som hon egentligen heter, kvalar in på plats 37 på listan, och är därmed den rikaste av alla kvinnliga artister. 60-åriga Madonna hamnar på plats 39 med 5,38 miljarder kronor, och Beyoncé, 37, kvalar in på plats 51 med sina 400 miljoner dollar – 3,77 miljarder kronor.

Rihannas sminkimperium

Rihanna hade inte blivit världens rikaste kvinnliga artist på bara sin musik dock – det är sedan stjärnan valde att starta kosmetikaföretaget Fenty beauty som hennes förmögenhet skjutit i höjden.

Artisten äger märket tillsammans med franska företaget LVHM, och är ansiktet utåt för produkterna. Fenty beauty slog ner som en bomb i sminkvärlden i september 2017, när de bland annat släppte en foundation i 40 olika inkluderande nyanser – något som knappt hade hänt inom skönhetsbranschen tidigare.

– Det utmanade den konvention att man bara behöver några få specifika nyanser för att tillfredsställa en marknad. Fenty beauty gjorde inte bara stora försäljningar, de kan också ha förändrat branschen permanent, säger analytikern Stephanie Wissink till Forbes.

Sedan dess har Fenty beauty vuxit, och väntas kunna omsätta 200 miljarder dollar redan 2025.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.