Rickard Söderberg är klar för "Let's dance". Foto: Jens ChristianRickard Söderberg är klar för "Let's dance". Foto: Jens Christian
Rickard Söderberg är klar för "Let's dance".  Foto: Jens Christian
Rickard Söderberg deltog i Melodifestivalen 2015 tillsammans med Elize Ryd. Foto: Sven LindwallRickard Söderberg deltog i Melodifestivalen 2015 tillsammans med Elize Ryd. Foto: Sven Lindwall
Rickard Söderberg deltog i Melodifestivalen 2015 tillsammans med Elize Ryd.  Foto: Sven Lindwall
Rickard Söderberg. Foto: Sanna DolckRickard Söderberg. Foto: Sanna Dolck
Rickard Söderberg.  Foto: Sanna Dolck

Rickard Söderberg är klar för "Let's dance"

Publicerad

Operasångaren Rickard Söderberg är klar för "Let's Dance". Det berättade TV4:s i "Nyhetsmorgon" i dag.

Det är inte långt kvar tills den nya säsongen av "Let's Dance" drar i gång. Nu har TV4 presenterat en ny deltagare – operasångaren Rickard Söderberg.

– Hen har en väldigt stor röst och han gör sig röst i kanske framför allt HBTQ-rörelsen, säger programledarna Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt.

Det var i TV4:s "Nyhetsmorgon" som Rickard Söderberg presenterades som en ny deltagare.

– Jag ska göra "Glada änkan" nu i sommar och i den måste man kunna dansa vals. Jag tänkte att det här är min enda chans att verkligen lära mig det, säger han i Nyhetsmorgon.

Sångaren kommer att dansa ihop med Maria Zimmerman.

– Övningarna går bra men det finns en del att jobba på. Men det finaste av allt att det är ett sådant jäkla driv i dig och att du har en sådan pondus, säger Maria Zimmerman i "Nyhetsmorgon"

 

LÄS MER: Anna Books kritik mot TV4 efter "Let's Dance"

 

Rickard Söderberg berättar att han är nervös för "Let's Dance".

– Jag är liksom rädd för allt, för att stå där i en glitterbolero och inte veta vad jag ska göra, säger han i programmet.

– Det ska bli helt otroligt.

Rickard Söderberg om "Let's Dance": "Är mest livrädd"

I ett klipp som laddats upp på "Nyhetsmorgons" Facebook-sida övar Rickard Söderberg piruetter.

– Åh gud, illamående är jag, säger han i klippet.

Även på Twitter berättar Rickard Söderberg om hur taggad han är på "Let's Dance".

"Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men jag längtar nästan efter att dansa. Nästan. Fast mest livrädd", skriver han.

 

LÄS MER: Skådespelaren är klar för nya "Let's Dance"

 

Den elfte säsongen av "Let's Dance" drar i gång någon gång under våren och i går presenterade TV4 den första deltagaren – komikern och skådespelaren Pia Johansson, 55.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag