Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rickard Sjöberg satt i Coronakarantän

Nu erbjuds tester i hemmet för misstänkt smittade.
Foto: TV4
Foto: JOHN GUTHED / POSTKODLOTTERIET

”Postkodmiljonären”-programledaren Rickard Sjöberg är satt i corona-karantän – efter att ha semestrat i norra Italien.

Inspelningarna av programmet har ställts in, och profilen får jobba hemifrån.

– Det känns trist att det inte blir någon inspelning, men jag och familjen mår utmärkt, säger Rickard Sjöberg till Aftonbladet.

”Postkodmiljonären”-programledaren Rickard Sjöberg har blivit satt i corona-karantän, och inspelningarna av det populära programmet har skjutits upp.

Det var i fredags som TV4 meddelade att den kommande veckans inspelningar skulle ställas in, för att en medarbetare i produktionen vistats i områden där corona har förekommit. Nu kommer det alltså fram att det är programledaren själv som är drabbad, efter att ha semestrat i norra Italien. Sjöberg åkte skidor med familjen i skidorten Temu.

– Det känns trist att det inte blir någon inspelning, men jag och familjen mår utmärkt. Vi var ett sällskap på tio personer och hade det jättetrevligt. Bra skidåkning, bra väder, och vi bodde i en liten lägenhet och skötte oss själva. Vi kom hem i natt, säger Rickard Sjöberg till Aftonbladet.

”Jag håller mig hemma”

Men Sjöberg upplever inga symptom, och känner sig helt frisk – beslutet att sättas i karantän har tagits av Postkodlotteriet, som en försiktighetsåtgärd.

– Vi mår prima. Vi har förstås följt utvecklingen när vi har åkt skidor och varit jättenoga med allt vad vi har tagit i och sådana saker. Det blossade upp och började skrivas om smittan i Italien i princip samma dag som vi åkte. Vi åkte lördags morse förra veckan, säger han till Aftonbladet, och fortsätter:

– Jag håller mig hemma och sköter jobbet hemifrån. Det är det som jag har kommit överens med Postkodlotteriet om. Det är ingenting som Folkhälsomyndigheten, myndigheter eller läkare har beordrat. Det är något som Postkodlotteriet har tagit initiativet till av säkerhetsskäl.


Ytterligare två anställda på ögonavdelningen på Ullevåls sjuhus i Oslo har bekräftats vara smittade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.