Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rickard Olssons oro – för Bingolottos framtid

Rickard Olssons förvandling – visar upp nya superkroppen
Rickard Olsson laddar inför uppesittarkvällen – men ser samtidigt en utmaning för Bingolotto framöver.Foto: MATHIAS OTTERBERG / FOLKSPEL
”Vi måste ju ha in nya spelare, annars så dör vi ju”, menar han. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Men årets uppesittarkväll ser ut att bli en succé – det kan nämligen bli lottförsäljningsrekord. Foto: MATHIAS OTTERBERG / TV4
Rickard Olsson under uppesittarkvällen 2018.

Rickard Olsson gör sig redo för sin femte uppesittarkväll med Bingolotto.

Inför programmet finns både glad förväntan och stress hos programledaren.

Men också en inneboende oro över Bingolottos framtid.

– Vi måste ju ha in nya spelare, annars så dör vi ju.

På måndagskvällen sänds den sedvanliga uppesittarkvällen med Bingolotto i TV4. 

När Expressen pratar med Rickard Olsson inför den över fyra timmar långa livesändningen är det en lättad programledare som kan andas ut efter att konflikten mellan Comhem och TV4 om sändningsrättigheterna precis har löst sig. 

Något som innebär att de 1,6 miljoner kunder som riskerade att gå miste om uppesittarkvällen nu kan ta del av den.

– När jag var med i ”Efter fem” så snackade vi efteråt och då var det folk som sa att det finns klara tendenser på att här inte kommer lösa sig över jul. Men sen kom det ju på kvällen att det var klart, så det var ju väldigt härligt.

Lotterna kan ta slut

Dessutom ser Bingolotto ut att närma sig ett försäljningsrekord av lotter.

– Det ryktas från Folkspels sida att lotterna skulle kunna ta slut rentav. Och det är ju jävligt stort faktiskt, säger Olsson.

Samtidigt är det en något stressad Rickard Olsson som försöker förbereda sig inför kvällen.

– Lite stressad är jag för jag vet att det ska skrivas en jävla massa grejer. Påor och intervjuer och en massa att gå igenom. Men sen är det också att hänga med. De här telefonsamtalen som kommer in, som är Bingolottos ”usp” egentligen, att man inte har någon aning om vad det är för knasbollar man får prata med. Det går inte att förbereda sig på. Man måste bara gå in i det med lust, och det gör jag.

Efter kritiken – gör ny julsketch

En oförutsedd händelse under förra årets uppesittarkväll var det uppmärksammade julspelet där bland andra Henrik Schyffert, Per Andersson och Helena af Sandeberg drev med Jesus födelse. En sketch som väckte så pass starka reaktioner att TV4 tvingades gå ut med en ursäkt.

– Det blev ju en succé för många och andra sådana här moralpuritaner gick i taket lite grann. Den som var lite modern i huvudet tyckte det var väldigt kul. Så det ska vi göra en variant på i år igen, lovar Rickard Olsson.

Rickard Olssons eget kontrakt med Folkspel som driver Bingolotto sträcker sig just nu inte längre än till nästa sommar.

– Men jag stortrivs så det vore kul att fortsätta. Jag tycker att vi har börjat en resa mot Bingolotto 2.0. Folk börjar få upp ögonen för det och tycka att det är ett rätt skönt och behagligt trivselnöje på söndagskvällarna.

”Måste ha in nya spelare”

Möjligt försäljningsrekord till trots finns samtidigt i ett större perspektiv ändå en gnagande oro hos Rickard Olsson – som gäller programmets framtid.

– Vi måste ha in nya spelare, annars så dör vi ju. Det gäller ju all media och alla program. Får du inte in nya då dör du ju dinosauriedöden. Det är svinviktigt faktiskt. Och då måste man ha en annan tonalitet än man kanske har haft. Och rikta sig till lite andra också.

Att Bingolotto har blivit ett så pass traditionellt inslag i den svenska tv-tablån kan på vissa sätt vara ett hinder, menar Rickard Olsson,

– Ett sådant här program som folk redan har en uppfattning kring sedan gammalt, det tar ju lång tid att vrida om den skutan.

”Bingolottos uppesittarkväll” startar kl. 19.30 den 23 december och sänds på TV4, TV4 Play och C More. 

Leif ”Loket” Olssons nya liv – efter ”Bingolotto”

Leif

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.