Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rickard Olssons ord – om framtiden på SVT

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Peter Nyrén, nöjeschef på SVT.Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX / CODE 50030 SCANPIX SWEDEN

Rickard Olsson har öppet kritiserat SVT för beslutet att ändra succéprogrammet "Vem vet mest?" – nu funderar han på att lämna kanalen. 

Innan veckan är slut ska programledaren bestämma sig om framtiden.

"I helgen vet jag", skriver Rickard Olsson i ett sms.

Rickard Olsson har lett SVT-programmet "Vem vet mest?" i ett decennium – men nu funderar han på att sluta. 

Anledningen är att SVT gjort om programmet så att det sänds veckovis i stället för varje vardag. 

– Det här är ett jätteslag mot mig... Vi har en halv miljon tittare per dag, för en väldigt billig peng. Det är svårt att förstå. Det är som "Va, skojar ni?", sade Rickard Olsson i maj då ändringen meddelades. 

 

LÄS MER: Rickard Olssons ödesmöte med SVT

 

Rickard Olssons ödesbeslut

Expressen har tidigare rapporterat att Rickard Olsson förhandlar om sin framtid på SVT. Kanalen har gjort det tydligt att de vill ha kvar honom – nu är det upp till Rickard Olsson att ta beslutet. 

På onsdagen spelar han in säsongens sista avsnitt av spin-offen "Vem vet mest junior". Sedan tänker han göra en lista med för- och nackdelar med att eventuellt lämna SVT. 

"Jag ska spela in sista programmet med VVM Jr. i dag, sedan åka hem å göra en + å minus lista. I helgen vet jag", skriver Rickard Olsson i ett sms till Expressen. 

 

Foto: SVT

 

Han skriver vidare:

"Jag vet inte ens om jag är tvehågsen eller ambivalent". 

Men på frågan om han har bestämt sig svarar han:

"Nope!". 

 

LÄS MER: Rikard Olsson: ”Beyoncé ville gå på dejt med mig”

 

Funderar på att lämna SVT

Om han inte blir kvar på "Vem vet mest?" har Rickard Olsson funderingar på att satsa på sitt produktionsbolag eller journalistik – och öppnar för att gå över till en konkurrerande kanal. Han har tidigare sagt att han är redo för förnyelse:

"Det är ju det jag funderar över", skrev han i ett sms förra månaden och fortsatte:

"Om jag tackar nej till VVM blir jag ju en free agent. Jag är ju frilans".  

Peter Nyrén, programbeställare på SVT, har tidigare sagt att man hoppas övertyga honom att fortsätta – och kanalen har ingen ersättare i åtanke. 

– Det är en diskussion vi måste ha om ett nytt upplägg. Där är vi inte i hamn än. Vi vill ju gärna att det ska fortsätta med Rickard. Han vet att vi vill att han ska fortsätta med programmet, har Peter Nyrén tidigare sagt.