Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rickard Olssons nya liv – efter SVT

Det har varit ett tungt år för programledaren Rickard Olsson.Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nu väljer Rickard Olsson att gå vidare från SVT – har startat ett produktionsbolag.Foto: ROGER VIKSTRÖM

Det har varit ett tungt år för programledaren Rickard Olsson.

Programmet "Sommarkväll med Rickard Olsson" läggas ner och "Vem vet mest" ska göras om.

Nu väljer Rickard Olsson att gå vidare från SVT – har startat ett produktionsbolag.

– Jag förbereder mig för 2018. Då kommer jag inte ha mycket att göra, så då kan jag arbeta med det här på heltid, säger Rickard Olsson.

Tv-profilen Rickard Olsson, 50, har över 20 års erfarenhet från att arbeta med tv. Han har bland annat vara programledare för "Bullen", "Söndagsöppet" och "Vem vet mest."

Men efter att det sista avsnittet av "Sommarkväll med Rickard Olsson" har sänts och programmet "Vem vet mest" ska göras om, så byter ny SVT-profilen bana.

– Jag har startat ett litet produktionsbolag. Som kommer att arbeta med content, avslöjar Rickard Olsson.

 

LÄS MER: SVT-profilens stora oro för jobbet: "Enormt avbräck" 

 

Rickard Olsson nya karriärplaner – Planerar en podcast med Tony Irving

SVT har beslutat att lägga ner "Sommarkväll med Rickard Olsson" och enbart sända "Vem vet mest" en dag i veckan. Ett beslut som vänt programledaren Rickard Olssons liv upp och ner.

– Det är lite hela havet stormar. Det gäller att man skaffar sig en stol nu när musiken slutar, säger Rickard Olsson som i nuläget enbart har kontrakt till årsskiftet på SVT.

Och att gör sig redo inför stunden "då musiken tystnar" är Rickard Olsson redan i gång med.

 

LÄS MER: Rickard Olssons ilska mot SVT– kräver svar 

 

Det nystartade produktionsbolaget har han tillsammans med en projektledare som han tidigare jobbat ihop med på SVT. Och de har redan flera kontakter och haft flera möten.

Rickard Olsson har även andra planer på gång.

– Ja, det finns podcast-planer med dansaren Tony Irving som ligger i en slags pipeline just nu. Det är min agents idé. Jag sa: "Why not." Vi är ju en galen kombo. Så vi får se hur det utvecklar sig, berättar Rickard Olsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.