Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rickard Olssons missnöje – med Bingolotto: ”Frustrerad”

Här är "Bingolotto"-programledarna vi minns
Rickard Olsson ledde Bingolottos uppesittarkväll för femte gången. Foto: TV4
Gästerna i rimstugan.Foto: TV4
Årets program, som precis som förra året innehöll en ett lite udda julspel, slog dessutom försäljningsrekord i lotter.Foto: TV4
Men Rickard Olsson är samtidigt frustrerasd över att man drog över på tiden och planerade saker tvingas strykas.Foto: TV4
Komikern Daniel Norberg var Jesusbarnet i julspelet.Foto: TV4
Lena Philipsson var en av artisterna som uppträdde.Foto: TV4
1 / 7

Rickard Olsson genomförde på måndagskvällen sin femte uppesittarkväll med Bingolotto.

Men trots försäljningsrekord uttrycker programledaren ett missnöje mot hur man hela tiden släpade efter med schemat – något som gjorde att tittarna gick miste om saker man tvingades strykas i programmet.

– Det känns alltid frustrerande, säger han.

Bingolottos uppesittarkväll drog till med försäljningsrekord av lotter. Med cirka 4 miljoner lotter slog man tidigare programledaren Leif ”Loket” Olssons rekord från 1998.

Samtidigt slog man nytt omsättningsrekord på 200 miljoner, och över 60 miljoner till i överskott till föreningslivet.

Men när Expressen pratar med Rickard Olsson i en av de sista pauserna innan den över fyra timmar långa direktsändning är över finns ändå en frustration hos programledaren.

 – Vi ligger fyra-fem minuter efter hela jävla tiden, jag fattar inte vart tiden försvinner någonstans.

– Jag springer ju som en tok och vi måste spara in tid hela tiden, så det är en programledarutmaning måste jag säga, fortsätter han.

”Känns alltid frustrerande”

Rickard Olsson förklarar att flera planerade inslag inte kommit med i programmet på grund av det haltande schemat.

– Sen är det alltid så där som programledare, jag vet ju om allting som inte kommer med. Och det känns alltid frustrerande. När det är sådana guldkorn.

Ni måste stryka grejer?

– Ja precis. Det är väl framför allt fokus på gästerna, att det bara blir rimstuga. Det finns ju annat också som jag förberett att prata om som inte finns med.

Förra året möttes julspelet, där bland annat Henrik Schyffert, Per Andersson och Helena af Sandeberg frikostigt drev med Jesus födelse av kritik. Det hela slutade den gången med att TV4 tvingades gå ut med en ursäkt. 

Rickard Olsson försvarade sketchen då, och gör det även efter årets julspel, där profiler som Anders Jansson, Linnea Henriksson, Sven Melander och Daniel Norberg spelade upp en specialvariant av Jesus födelse där man samtidigt hade fått i uppdrag att klämma in minst tio låtar av artisten Tomas Ledin.

– Det var inte över gränsen, absolut inte. Har man en publik på över 2,5 miljoner så finns det alltid någon som knorrar. Om man har som mål att inte beröra då blir man också harmlös. Det är väl roligt med ett pajigt julspel. Man vill veta vad som är över gränsen i så fall.

Hur tar sig alla gäster hem i natt, det har snackats om ett privatjet som står och väntar på Landvetter?

– Tyvärr gör det inte det i år, men det brukar göra det Men i år är det bil som går genom natten till Stockholm och alla åker till skilda ställen.

Hur känns det själv nu, börjar du bli trött?

– Ja nu är jag trött, konstaterar Rickard Olsson, innan han gör sig redo för slutfinalen av uppesittarkvällen.

Leif ”Loket” Olssons nya liv – efter ”Bingolotto”

Leif

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.