Rickard Olsson åker på kärlekssemester tillsammans med Therese Broberg. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSENRickard Olsson åker på kärlekssemester tillsammans med Therese Broberg. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Rickard Olsson åker på kärlekssemester tillsammans med Therese Broberg.  Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Rickard Olsson tillsammans med fästmön Therese Broberg. Foto: EXPRESSENRickard Olsson tillsammans med fästmön Therese Broberg. Foto: EXPRESSEN
Rickard Olsson tillsammans med fästmön Therese Broberg.  Foto: EXPRESSEN

Rickard Olssons barnplaner med kärleken

Publicerad

SVT-profilen Rickard Olsson, 50, ser fram mot semester med fästmön Therese Broberg, 32.

Paret, som inte har några gemensamma barn, ska nu njuta av spanska San Sebastian – och varandra. 

– Vi får väl se om det händer något, säger han. 

SVT-programledaren Rickard Olsson, 50, har en lång period av arbete bakom sig. 

Programledaren har tuffat på med ännu en säsong av SVT-långköraren ”Vem vet mest?” och har därutöver programlett sommarprogrammet ”Sommarkväll med Rickard Olsson” respektive varit konferencier vid bland annat invigningen av Citybanan i Stockholm.

Åker till Spanien

Nu ser han fram emot en härlig weekend-resa med kärleken Therese Broberg, 32. Paret är förlovade och ska njuta av sol, strand och fantastisk mat i baskiska San Sebastian i Spanien.

– Jag har förstått att man går matpromenader och äter sig genom staden, så det ska vi väl göra, säger han.

 

LÄS MER: SVT-profilens stora oro för jobbet: "Enormt avbräck"

 

Rickard Olsson har dottern Asta, sedan ett tidigare förhållande. Programledaren och Therese Broberg har varit sambor i sju år, de är förlovade – men har inga barn ihop än.  

– Vi får väl se om det händer något i San Sebastian. Men, nja, inget barn ligger i pipen om man säger så, säger Rickard Olsson. 

Rickard Olsson: ”Se om det händer något”

Efter den efterlängtade semester är det fullt sjå för SVT-profilen. Hans återkommande SVT-program ”Vem vet mest?” görs om. Rickard Olsson har uttryckt oro för att hans tid i rutan reduceras kraftigt – vilket blir ett rejält avbräck för honom.

– Jag har inte varit i Baskien tidigare, men det är väl där man ska pensionera sig. Det kanske blir fortare än man anar, säger han. 

 

LÄS MER: Rickard Olsson: ”Beyoncé ville gå på dejt med mig

 

Men än är det inte dags för pension. SVT-profilen har precis startat produktionsbolaget "OH! Media" tillsammans med en kollega – och kommer nu fila på nya uppslag. 

– Jag har 20 års erfarenhet av att göra tv och tälja idéer. Tv-branschen kommer gå mot mindre budgetar och att man kommer göra flera mindre grejer. Jag tror därför att stora studiounderhållningprogram är dinosaurier som successivt kommer att försvinna, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag