Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rickard Olsson om nya kärleken och största rädslan: ”Dö ensam”

Rickard Olsson med makan Giselle Esse Hyvönen. Paret gifte sig 12 juni 2020.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Rickard Olsson har programlett några av Sveriges största tv-program.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Många människor upplever att åldrandet är jobbigt.

Radio- och tv-profilen Rickard Olsson är en av dem.

53-åringen, som gifte sig i somras, berättar i en intervju med Året runt om sina värsta rädslor med åldrandet – och ger sina tips till att hantera en 50-årskris.

– När man blir äldre handlar mycket om att slippa dö ensam, säger Rickard Olsson till tidningen.

Rickard Olsson har under sin långa karriär synts i rutan i flera av Sveriges största tv-program och gått att lyssna på i en mängd olika radioprogram. 

I april gick 53-åringen skilda vägar från Bingolotto och angav den slitsamma pendlingen mellan Stockholm och Göteborg som en av anledningarna. Familjen var en annan. 

I slutet av förra året tillkännagav Olsson att han träffat sitt livs kärlek och i juni gifte han sig med Giselle Esse Hyvönen, 43. 

– Jag rör mig vanligtvis långsamt känslomässigt, jag blir inte kär så lätt. Men med Giselle föll alla bitar på plats. Vi tänker och känner av varandra som om vi hade känt varandra i 20 år, säger han till Året runt. 

”Livet är värdelöst utan innehåll”

I en intervju berättar den tidigare Bingolottoprogramledaren om hur det är att åldras, och hur viktigt det är att ha någon vid sin sida när livet går in i sitt slutskede. 

– Min största rädsla är inte åldrandet i sig utan att inte fylla livet med innehåll. Livet är värdelöst utan innehåll. Jag tycker att vi har ett ansvar inför livet, att förvalta det väl. 

– Det är bara att acceptera att ingen kan springa ifrån det oundvikliga åldrandet och så småningom döden, fortsätter han.

I intervjun vill han inte raljera över män som byter stil eller som köper en sportbil när 50-strecket närmar sig. I stället säger han att det handlar om att man äntligen har råd att unna sig. 

Rickard Olssons tips: Träning och kärlek

Själv har han inte gått igenom någon allvarlig 50-årskris, men är inte sen med att dela med sig av tips för att hantera åldrandet. Ett av dem är att träna, men det viktigaste är kärleken.

– Man kan absolut hålla sig i form mentalt och fysiskt, det är viktigt och bra, men många saker omvärderas i min ålder. Som det här med kärlek. Tidigare gick jag mer på yta. Nu handlar det mer om hur man håller kärleken vid liv och hur man hittar en livskamrat. När man blir äldre handlar mycket om att slippa dö ensam.

I höst kommer Rickard Olsson starta en podd på ämnet, ”Hjälp jag fyller 50”. Hans förhoppning är att med hjälp av en blandning av humor och allvar, nå ut till personer som står i begrepp att fylla just 50. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.