Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rickard Olsson och Marie Serneholt leder Melodifestivalen 2011

Rickard Olsson och Marie Serneholt blir programledare för Melodifestivalen 2011.Foto: Sven Lindwall
Nu är det klart.
Rickard Olsson och Marie Serneholt blir programledare för Melodifestivalen 2011.
- Marie Serneholt och Rickard Olsson är en programledarduo som har allt man kan önska sig, säger Melodifestivalens producent Joachim Brobeck i ett pressmeddelande.

Vad tycker du om de nya programledarna?

De har humor och kan bjuda på spänning och dramatik.
På en presskonferens på onsdagen presenterade Melodifestivalens producent Joachim Brobeck den nya programledarduon för Melodifestivalen 2011.
- Här är de ”Lady och Lufsen”, Marie Serneholt och Rickard Olsson, avslöjar Joachim Brobeck.

"Barnsligt förtjust"

Rickard Olsson har tidigare erfarenhet av Melodifestivalen. 2003 var han programledare för Andra chansen.
– Jag ser fram emot det här med barnslig förtjusning. Melodifestivalen är ju tv-programmens program alla kategorier, och det är en bubblande känsla bara att få frågan att göra det. Jag har längtat efter detta i hemlighet i flera år – nu blir det äntligen verklighet, säger Rickard Olsson i ett pressmeddelande.

"Otroligt hedrad"

Marie Serneholt var själv med och tävlade 2010 och säger så här om sin nya roll.
– Jag känner mig otroligt hedrad och glad över att ha fått chansen att leda Melodifestivalen. Att dessutom få göra det tillsammans med fantastiskt duktiga och rutinerade Rickard känns både tryggt och spännande. Det var underbart att få vara med i en vecka när jag tävlade 2009. Nu ska jag få var med alla sex veckorna. Jag kan knappt fatta att det är sant, säger hon.

"Sjukt glad"

På frågan om pojkvännen Måns Zelmerlöw som var en av programledarna för Melodifestivalen 2010 kommer att vara avundsjuk svarar hon så här.
- Det kommer nog att klia lite i fingrarna, men han är sjukt glad för min skull. Glad och stolt över att jag också får chansen, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.